Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

God jul fra Orkanger Vel!

21122008027_2.jpg

Velforeninga ønsker alle lesere av sidene våre ei riktig god jul. Bildet er tatt fra Rokollen på årets korteste dag - 21.desember. Det markerer at vi har startet på reisen mot vår og sommer. Under "album" i venstremargen finner du flere fotoserier, deriblant en serie bilder av Orkanger tatt fra Rokollen til alle årstider.
Kai Hugo har brukt gjesteboka vår til å sende en julehilsen. Det håper vi flere vil gjøre.

Rokollen er forresten et flott turmål for den som både vil ha god mosjon og fin utsikt over Orkanger. Også vinters tid er det vanligvis et tråkk opp fra avkjørselen til Reitan. Bruk helst fjellsko.

23122008034_1.jpgTuren til Rokollen er beskrevet i boka 40 turer i Orkdal, som du får i bokhandlene og på Orklaposten forlag (se annonse). Den ivrigste av Rokoll-vennene, Steinar Kvakland, har vært oppe i godt over 200 besøk på ett år. Det er bok i trimkassen på toppen.

Deler av turstien til Rokollen ble ødelagt da tunge skogsmaskiner inntok området midt i en kraftig nedbørsperiode høsten 2007. Allskog har lovt å rette opp de verste skadene ved hjelp av grøfting og stikkrenner uten at det skjedde i 2008.

Den gamle turstien fra Rove er totalt rasert etter veibygging som ble langt mer omfattende enn det landbruksmyndighetene forutsatte. Naturvernforbundet politianmeldte saken. Den ble henlagt etter bevisets stilling.

Nå har Orkdal landbruk gitt grunneier lov til å fortsette veiarbeider videre innover i marka. Men tillatelsen er gitt på betingelse av at de verste skadene lenger nede rettes opp. Skutt stein skal delvis tildekkes og delvis fjernes.

Turforslagene i 40 turer i Orkdal er både veldig lette og litt mer krevende. Runden rundt vannspeilet (bildet under) er den enkleste av alle. Den kan du ta både dag og natt nå som det brøytes og lysene er på. Det er mye spennende å se på en slik tur. Ta med unger og fuglebok og se etter dykkende ender.

23122008028_1.jpg

 

Publisert 23.12.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse