Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forfall ved minnesmerket over krigens falne

kirka5.jpg

Menighetsrådet har gjort en formidabel jobb og gitt Orkanger kirke et løft. Nå ber rådet Orkdal kommune ta sin del av ansvaret:
* Rydd opp ved minnesmerket over krigens falne.
* Legg asfalt på parkeringa.

14 gutter og menn fra daværende Orkanger kommune falt under krigen. Sabotøren Peter Deinboll jr og jagerpiloten Rolf Arne Berg er de mest kjente. En annen var jødiske Leopold Levin, som døde i Auschwitz (reportasje i ST lørdag).

Du kan lese om alle 14 hos Orkanger historie.

Minnesmerket ved Orkanger kirke er slitt, og det ser dårlig ut rundt den store støtten. Skiferhellene foran bautaen er grodd ned. Den vesle trappa ser ut til å gå i oppløsning.

kirka4.jpg

Orkanger menighetsråd håper Orkdal kommune pusser litt opp, og i tillegg asfalterer parkeringsplassen, som ligger på kommunalt areal.

Det skriver leder John Egil Bergem i menighetsrådet i et brev til kommunen. Les brevet her.  Bergem gjør oppmerksom på hva menighetsrådet, fellesrådet, ansatte og frivillige har utført av forskjønnende tiltak ved Orkanger kirke den siste tida:

* Det er satt opp nytt gjerde.

* Gamle og syke trær er felt (også ved kapellet).

* Det blir lagt skiferheller på rullestolrampen.

* Grusgangene skal gruses opp.

* Kirka har fått en ny portal - kopi av arkitekt Christians Thams originale portal (bildet under):

kirka1.jpg

Thams tegnet kirka. Ett av få konkrete forslag i valgprogrammet til Orkdalslista er for øvrig å arbeide for å tilbakeføre kirkebygget til den opprinnelige Thams-stilen.

Under ser du parkeringsplassen. Området virker uferdig, ifølge menighetsrådet, som håper politikerne setter av penger ved budsjettbehandlinga i høst. Orkanger menighetsråd har også arbeidet i mange år for å sikre flere gravplasser, så langt uten resultater.

kirka2.jpg

 

Publisert 16.09.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse