Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kjøkkenbutikk vil flytte fra sentrum til Grønøra

Orkdalsvn_1.JPG

Kjøkkenbutikken i Orkdalsveien søker om å få flytte inn i industribygget Grønøra 1.  Ifølge Orkdal 2040 skal det ikke være varesalg rettet mot private på industriområdet. Men det politiske flertallet har allerede brutt prinsippet.

Grønøra 1 har vært en gjenganger i politikken i flere år. Det skyldes flere søknader om å få varehandel, undervisning eller treningssenter inn i  det gigantiske bygget på industriområdet

Grønøra 1 illustrerer utfordringen som Orkdal 2040 skulle løse:

  * Sentrumsutvikling i stedet for sentrumsspredning.

Baderomsbutikken Comfort slapp inn før Orkdal 2040 - takket være Orkdalslista, Senterpartiet & co. Comfort på industriområdet konkurrerer med Solligård som ligger i handlegata.

I forbindelse med Orkdal 2040 vedtok et enstemmig kommunestyre en klar innskjerping.

Deretter kom nye søknader fra eierne av bygget. Før jul vedtok flertallet å tillate bruktbilutsalg i lokalene. Rådmannen ber politikerne ta stilling til om kjøkkenbutikk er OK.

Selskapet KjøkkenHuset Orkanger AS skriver at de har svært lite publikumsbesøk og holder stengt i fellesferien. De selger primært hele kjøkken, og i mindre grad interiørartikler.

KjøkkenHuset ønsker seg større lokale med lagerplass. Ifølge søknaden fra daglig leder Marit Gjønnes og styreleder Kjetil Gjønnes opplyser huseier at flere står klare til å ta over lokalene og drive detaljhandel i handlegata.

Grønøra 1-eierne driver naturlig nok aktivt innsalg for å skaffe leieinntekter i tomme lokaler.

For politikerne er problemstillingen imidlertid en helt annen: Er KjøkkenHuset en virksomhet som skal ligge innenfor sentrumsområdet eller på industriområdet? Vil et "ja" danne mønster og føre til videre utglidning?

Da Comfort fikk slippe inn i bygget, var et av argumentene mangel på lokaler i sentrum. Samtidig sto Lidl-bygget tomt. Også i dag er det ledige lokaler blant annet der.

Hans Kringstad


 

Publisert 07.09.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse