Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Stoårsfeltet Vel ordner opp i arboretet i Hovslund

arboretet1_1.jpg

Storåsfeltet Vel har tatt et krafttak i arboretet i Hovslund i helga. De har gruset opp stier, felt råtne trær og ryddet blant trærne som gjør arboretet til en liten botanisk hage. Orkanger Vel har betalt for grus og duk under stiene.
På bildet Bjørnar Strand og Torkel Ellefsen.

Orkanger Vel gjorde en samarbeidsavtale med Storsåfeltet Vel i Hovsbakkan i fjor. Det startet med at Orkanger Vel kjøpte en skaterampe som ikke kunne stå inne i boligfeltet og bidro med penger til lys på samlingsplassen i Storåsfeltet.

Storåsfeltet tok til gjengjeld ansvaret for å organisere ryddedugnader i det nærliggende arboretet, der Orkanger Vel kjøper inn utstyr. Avtalen er veldig bra for Hovslund, som plutselig ser mye bedre ut.

arboretet3_1.jpg

Storåsfeltet Vel har utstyret i orden - her Bjørnar Strand i aksjon i arboretet.

Orkanger Vel har utviklet arboretet gjennom mange år i samarbeid med enkelte ildsjeler på ungdomsskolen. Under ledelse av Stein Dyrseth bidrar Storåsfeltet Vel nå til at denne perlen ikke forfaller og gror ned.

arboretet4_1.jpg

Denne tørre bjørka er endelig borte. Ståle Ustad m/traktor gjorde susen, ifølge Storåsfeltets Facebookside.

Hovslund4.jpg

Utsiktsplassen i Hovslund har blitt finere. For Orkanger Vel er det mer motiverende å betale for nye benker og annet utstyr nå når noen tar ei skikkelig opprydding fra tid til annen.

Beboerne i Storåsfeltet har gjprt en glimrende jobb i Hovslund. Arboretet ligger i deres nabolag, men har verdi for alle som bor på Orkanger. Også skolene bør ha interesse av å bruke et område som ligger i gangavstand og huser ca 40 plantede treslag. Orkanger Vel har markert dem med skilt som forteller kort om hver enkelt art.

Ei informasjonstavle med kart ønsker deg velkommen til arboretet:

Hovslund1.jpg

 

Publisert 25.08.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Magnus Stadsnes 26.08.2012 09:23
Fantastisk tiltak.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse