Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Million-milepæl: Fullt av folk på åpning i Gammelosen

__pning2.jpg

Mye folk, sol og god stemning da Arne Vangen - iført kledelig Supermann-skjorte - klippet snora på det nyeste anlegget i Gammelosen lørdag. Et enkelt anslag tilsier at Orkanger Velforening nå har investert mer enn en million kroner av egne midler i det kommunale friområdet.

Velforeninga har aldri summert antall dugnadstimer, selv om Vidar Liøkel nok nærmer seg et årsverk på egen hånd. Uansett; åpninga av rullestolanlegget (med tilbehør) i nordenden markerer langt på vei at Gammelosen er komplett.

Derfor er det naturlig med en oppsummering.

Rullestolbanen, soltribunen med levegg og asfalteringa (som omfatter handikap-parkering), representerer alene en investering på 350 000 kroner.  Orkanger Vel betaler ca 200 000 kroner med egne midler.

Arne Vangen fikk klippe snora fordi han har prosjektert og tegnet anlegget på dugnad i tråd med kravene til universell utforming. Arne har også foreslått den helhetlige løsningen med tanke på alle som trenger et tilrettelagt tilbud.

__pning4.jpg

Orkanger Vel spanderte grillmat ved den offisielle åpninga av anlegget. Mer enn hundre var innom i løpet av et par timer lørdag.

Lisa Ofstad deltok på vegne av Orkdal Sanitetforening, som har bidratt økonomisk. I tillegg har Orkanger Vel fått støtte fra ExtraStiftelsen i samarbeid med LHL - spillemidler forbeholdt tiltak for funksjonshemmede.

Anlegget i nordenden av Gammelosen oppfyller sanitetsforeningas og Orkdal kommunes erklærte satsing på folkehelse. Orkanger Vel har helt siden starten ønsket å utvikle et område for alle, der folk møtes på tvers av generasjonskløfta. Gammelosen er et supplement til satsinga på kostbare idrettsanlegg bygd for et lite antall utøvere i en begrenset aldersgruppe - som feks hoppbakker.

__pning1.jpg

Orkanger Vel siktet seg inn på en sjelden dag med godt værvarsel.

Helt bevisst har Orkanger Vel unnlatt å søke Orkdal kommune om støtte til prosjektet. Dette er en gave til kommunens innbyggere. Kommunale midler var ikke nødvendig. Orkanger Vel har god økonomi. Mer enn 300 betaler medlemskontingent. Foreninga har i tillegg en rekke dugnadsbaserte aktiviteter som gir penger til gode tiltak.

Vannspeilet med de hvite strendene, grillplassene, badebryggene og den idylliske turstien gjør inntrykk på tilreisende. Orkdal kommune har foreløpig ikke utnyttet dette som et aktivum i markedsføringa av lokalsamfunnet.

Men jeg har selv hørt deltakere på NM i trekkspill i Orklahallen utbryte "for en åpenbaring!", da de nådde stranda i sørenden og så Gammelosen folde seg ut. Lørdag kveld brukte tilreisende håndballspillere på samling i Orklahallen stranda i sør til en flott grillfest.

Orkdalsamfunnet eier et smykke vi fort tar for gitt. Bruk Gammelosen, og ta vare på området!

Under er en høyst uoffisiell oppsummering av Orkanger Vels bidrag med kontanter:

Sandstrender: Tre båtlaster med korallsand mv: Ca 150 000.
Skatepark i sørenden: Ca 240 000 (i tillegg til støtte):
BMX-bane: 25 000 (vi har forskuttert 80 000).
Brygger, boder, scene, el-kabel, tribune i Hermetikken mv: Ca. 150 000.
Beplantning - over tusen planter og mange trær (mest dugnad og gaver): Ca 20 000.
Bord og benker: Ca 50 000.
Kortbølgen samlingssted: Ca. 50 000.
Kanoer og kajakker til gratis lån for skoler: Ca 30 000.
Gjenreise vannkilden "troa": Ca 30 000.
Informasjonstavler: Ca 50 000.
Rullestolanlegget i nordenden: Ca 200 000.

Mye er sikkert glemt. Bare grillen i nordenden er et kunstvervi ikke har kostnadsberegnet.

Dette er rene investeringer. Arbeid og støtte kommer i tillegg. Orkanger Vel jobber nå for å skaffe mer sand til strendene. Vi har mye å ta vare på. En viktig oppgave framover blir drift og vedlikehold.

Mvh
Hans Kringstad

__Pning__5_.jpg

Det startet med en henvendelse fra handikaplaget, og et ønske om levegg mot Havneveien. Nå er Gammelosen et enda vakrere smykke.

 

Publisert 18.08.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Marit Mjøen 20.08.2012 00:01
Dette ble helt enormt! Jeg kasta meg ikke ut i Gammelosen, men det var fristende. Ettersom både Hans Kringstad og Berit Solem testa vannet og Ina Oddsdottir Mjøen vadet helt til midja, burde selvsagt jeg kvittert, for forholdene i Gammelosen er helt supre etter nyanlegget i nordenden nå er på plass. Vi får se ... Gratulrer Orkanger Vel uansett for vel utført prosjekt til glede og nytte for alle orkdalinger!!

Kjell ivar Gumdal 18.08.2012 23:05
Æ har rosa dåkk før,og æ gjør d igjen !!

godt jobbet 18.08.2012 20:53
Helt glimrende jobbet igjen av Orkanger Vel og Hans Kringstad. Vannspeilets oppgradering kan ikke måles og beregnes i penger. Det er en gave til ALLE i kommunen og prosjektet har vært åpent og ærlig uten forsøk på tvilsomme unnaluringer.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse