Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Alle velkommen: Gratis grillmat lørdag klokka 13!

rullestol5.jpg

Lørdag klokka 13.00 markerer Orkanger Vel at det nye anlegget i nordenden av Gammelosen er ferdig. Det er investert 350 000 kroner i å legge til rette for alle. Vi klipper snor og serverer grillmat. Ta en tur!

Dårlig sommervær har gjort at vi ikke har åpnet offisielt før nå. Men anlegget er tatt i bruk. Torsdag ettermiddag var et bevis på det:

En rullestol på rullestolbanen. Funksjonsfriske på sandstranda. Folk som koste seg på soltribunen. En bil med rullestolheis på en av de nye handikap-plassene, og andre biler parkert der de skal.

rullestol2.jpg

Rullestolbanen var i bruk torsdag. Den er et tilbud også til folk som ikke trenger hjelpemidler, men som er for dårlige til beins til å gå i sanden.

Orkanger Vel har invitert bidragsytere og samarbeidspartnere til lørdag klokka 13, så får vi se hvor mange som har anledning. Absolutt alle er velkommen, inkludert tilfeldig forbipasserende.

Anlegget består av:
* Rullestolbane i betong (50 meter).
* Stor soltribune i tre med levegg mot Havneveien.
* Et stort område fast dekke, inkludert HC-parkering. Det er nå sammenhengende asfalt fra parkering til handikaptoalett, rullestolbane og toppen av soltribunen.

rullestol3.jpg

Merket HC-parkering har kommet til nytte. Den borterste bilen har rullestolheis og står på en av tre reserverte plasser.

Totale kostnader kom på ca 350 000, fordelt på:
* Orkanger Velforening: Ca 200 000.
* ExtraStiftelsen: 125 000.
* Orkdal Sanitetsforening: 25 000.

Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) i Orkdal har samarbeidet med velforeninga. Orkanger Vel har søkt og fått Extra-midler (spillemidler for tiltak for funksjonshemmede) via LHL.

Orkanger Vel har også hatt dialog med Kommunalt råd for personer med nedsatt funksjonsevne for å sikre en bra utforming.

Arne Vangen tegnet og prosjekterte på dugnad for velforeninga. Leiv Garberg har ledet det praktiske dugnadsarbeidet. Alltid hjelpsomme Kåre Elshaug fra naboen Terna har lagt ned mye arbeid, sammen med flere andre.

Dugnadsinnsatsen har en verdi anslått til 100 000 kroner.

Orkanger Vel håper flest mulig brukere av Gammelosen tar en tur innom i nordenden lørdag klokka 13.

rullestol4.jpg

 

Publisert 17.08.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse