Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tidsskille på Orkanger: Idrettsparken blir rød og ny

Prkr__d3.jpg

Slik har du garantert ikke sett Idrettsparken før. 63 år og to måneder etter den offisielle åpninga skifter parken farge. Det røde kunststoffdekket markerer ei ny tid for det mest verdifulle samlingsstedet på Orkanger (og kanskje i hele Orkdal).

Arbeidslaget fra Berlin har jobbet intenst mellom regnskurene i drøyt tre uker. Onsdag var de kommet til siste etappe i forvandlinga av friidrettsanlegget.

Rød sprøytemaling dekket den svarte gummien kvadrat for kvadrat. Trass i variabelt vær ser det ut til at også finishen med merking av løpebaner er unnagjort som planlagt innen 1.september.

Prkr__d2.jpg

Som på bildet over så det ut i nordre sving onsdag kveld. Da sto det igjen å sprøyte farge på den vestre langsida.

Idrettsparken ble offisielt åpnet 23. juni 1949. Friidrettsanlegget ble i realiteten bare dårligere og dårligere med årene. I fjor tok OIF over ansvaret fra Orkdal kommune via en langsiktig avtale.

Arbeid med finansiering og prosjektering av et moderne friidrettsanlegg startet kjapt. I april rykket Orkla Maskin inn og gjennomførte et omfattende grunnarbeid. To lag porøs asfalt ble lagt på toppen med millimeternøyaktig presisjon for å unngå ujevnheter.

I siste halvdel av juli kom mannskaper fra den tyske leverandøren for å legge det svarte kunstdekket. Og nå skifter parken farge.

Det betyr en investering på ca 10 millioner kroner og en formidabel forskjønnelse av Idrettsparken. Men framfor alt åpner det for mer mosjon, bedre folkehelse og muligheten til å gjenreise et friidrettsmiljø i Orkdal.

I Børsa har et slikt anlegg eksistert i flere år, og Skaun har etter hvert fått mange friidrettsutøvere - deriblant noen på svært høyt nivå.

Prkr__d4.jpg

 

Publisert 15.08.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

spirituell 16.08.2012 23:39
Friidrettsanlegget blir harmonisk perfekt for OIF og OIF fotball. Urealistisk med kongstanken Orkla fk og idrettsparken kun som en gedigen fotballarena. For nære storbyen Tr heim til at annet enn 3-4 div, kanskje en sjelden gang lukte på 2.div. Det viktigste angående fotball i dalføret er det som i skjer i dag i idrettsparken. Anleggsutvikling,barnefotballsatsing,breddetilbud og spirituell identitetsbygging. Det vil gi gode fremtidige resultater på alle nivåer.

Jon 16.08.2012 22:25
Godt jobbet av OIF. Husk dette hadde aldri skjedd hvis OIF ikke hadde gått ut av Orkla. Hvis OIF fortsatt hadde vært en del av Orkla hadde forfallet av idrettsparken fortsatt i samme monn. Og dagens enorme fotballaktivitet ville ikke eksistert.

styrking 15.08.2012 22:59
Dette nye friidrettsanlegget blir en berikelse for idrettsparken og folket i hele bygda. Idrettsparken blir mere innholdsrik og faktisk blir dette tilbudet en styrke for både fotball og håndball.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse