Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Barneskolen: Garderobene stengt til oktober

skole1.jpg

Gymsalen ved Orkanger barneskole blir ferdig til skolestart, men garderobene er ikke klare før i oktober. Det skriver Orkdal kommune på egen hjemmeside. Garderobene betjener også svømmehallen.

Gymsalen har vært et viktig samlingslokale på Orkanger siden skolen sto klar like før krigen. Nå er salen satt i stand etter vannlekkasjer i taket:

Utvendig er Altaskiferen plukket av, rengjort og lagt på plass igjen stein for stein.  Innvendig har salen fått nytt golvbelegg med mønster som parkett, veggene er malt og scenen har fått lysere maling.

De gamle panelovnene er dessuten erstattet med vannbåren varme i golvet. Stillasene på det øverste bildet skal være borte til skolen starter.

skole2.jpg

Slik ser gymsalen ut etter rehabiliteringa.

Men; også dusjrom og garderober har trengt oppgradering. Dette arbeidet startet i juni og vil ikke være ferdig før i oktober, ifølge Orkdal kommune.

Det får følger for kroppsøving og svømming. Elevene hadde mye utendørs kroppsøving pga oppussinga av gymsalen i vår. Også Orklahallen kan benyttes - men selvsagt ikke til svømming, selv om det tidvis regner litt inn i Gammelhallen.

Tekniske tjenester i Orkdal kommune gjør en stor del av arbeidet ved Orkanger barneskole selv. Det fører til kortere stengetid (raskere framdrift), skriver Orkdal kommune. Les mer på kommunens hjemmeside.

Det har også pågått en viktig diskusjon om energi- og miljøhensyn kontra kulturhistoriske hensyn ved skolen. Tekniske tjenester ønsket å kle igjen mest mulig av vinduene ved gymbygget og svømmehallen for å spare strøm (redusere varmetap). Politikerne sa nei til større endringer av fasaden.

De var skeptiske til å stenge dagslyset ute fra svømmehallen. Planen var å beholde bare en spalte øverst av vinduene på bildet under:

skole3.jpg

 

Publisert 31.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse