Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal Konditori stenger - Jenssengården til salgs

kondi3.jpg

Mandag blir en trist dag for handlegata og sentrum. Da stenger Orkdal Konditori dørene for godt. Inntektene dekker ikke husleie og andre utgifter i Hjørnet-gården for innehaver Zalina Dokhojeva. Bildet er tatt like etter åpninga i november.

Mange har blitt glade i kakene til Zalina, som kom som flyktning fra det krigsherjede Tsjetsjenia i 2007. Sammen med ektemannen Viskhan Murdollov sørget hun for liv i et tomt lokale midt i gata (mer tekst under bildet).

sentrum_juli.jpg

Hjørnet-gården ennå mens Orkdal Konditori har åpent.

Fra og med tirsdag er det tomt igjen. Selv med svært lange arbeidsdager og forsøk med varmmat ble det ikke nok omsetning til lønnsom drift. Zalina har stått opp grytidlig for å lage kaker, og deretter stått bak disken til utpå kvelden.

Mange bestiller konditorvarene hennes. Muligens fortsetter hun å levere uten å ha eget serveringssted.

Handlegata har opplevd et oppsving med de generelt gode tidene de siste årene, men gata er sårbar. Det politiske flertallet i Orkdal kommune har konsekvent stemt imot alle forslag som kan stimulere sentrumsgata.

Det gjelder alt fra forslag om å flytte turistinformasjonen til biblioteket, og til kommunalt kjøp av ST-eiendommen eller omregulering ved torget for å gi sentrum dybde.

I stedet har - for eksempel - et varehus som OTI-sentret fått tillatelse til å utvide uten å bygge p-hus eller p-kjeller. I sentrum er det derimot krav om fordyrende parkering under bakken.

Den offisielle politikken sier mindre bilbruk, bedre miljø og tettere sentrum, mens den virkelige politikken betyr  sentrumsspredning, større kjøpesentre og mer bilbruk.

Den ærverdige Jenssengården (bildet under), som huser restaurant Boao, er for øvrig til salgs med prisantydning 3 950 000 kroner. Boao betaler 22 600 pluss mva i månedlig husleie, ifølge salgsprospektet.

75_797436576_1.jpg 

Hans Kringstad

 

Publisert 28.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 30.07.2012 12:08
Nå er altså handlegatas fineste trehus til salgs.I den ligger også Orkdals triveligste restaurant,og forsvinner den,vil den samme gata miste enda et samlingspunkt på Orkanger.Den eneste som sikkert vil tjene på det,er ordfører Lysholm.Han er som kjent medeier i Baardshaug Herregård.

Jan 28.07.2012 21:20
Ikke så merkelig når Lysholm og kompani nedprioriterer aktivitet i sentrum. Skuffende at enkle og billige grep som f. eks å flytte turistinfoen til handlegata og biblioteket ikke blir gjennomført. Kulturaktiviteter i st gården hadde garantert ekstra liv i gata. Men men dette er en indirekte årsak til dagens elendige sentrumsutvikling.

Ruth Karin Sandstad 28.07.2012 20:50
Utrolig dumt at hun måtte slutte,men med den husleia skjønner jeg.Blir mange kaker og selge. Hva om gårdeier hadde gått ned i husleie istedet?

1 på vg børsen 28.07.2012 19:30
Hovedårsaken til gatas problemer er uten tvil sentrumspolitikken til flertallsgruppa de siste årene. Lavest score 1 på vg børsen angående skilting og hva som er sentrum er til å gremmes av.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse