Besøkstall

60 893 denne måneden

16 556 278 i år

Annonse

Annonse

Annonse

René og Boris legger gummi på Idrettsparken

friidrett3.jpg

Mannskapene er på plass. Mandag kommer 70 tonn gummidekke som skal toppe et moderne friidrettsanlegg i Idrettsparken. René Carnet og Boris Lazic på bildet trenger oppholdsvær.

- Hvis det ikke regner, er jobben gjort på to uker, sier gummisprøyterne fra Berlin.

Værmeldinga varsler imidlertid ikke annet enn regn. Det kan bety forsinkelser og et forlenget opphold på Orkanger for René og Boris.

De gjør jobben for leverandøren, som er et selskap i Paderborn i Tyskland. Det flytende gummidekket kommer i tre semitrailere mandag. René, Boris og to kolleger sprøyter det ut over løpebanene og halvmånene bak hvert mål.

Kunstdekket (tidligere kalt "tartan") er svart. Den røde fargen kommer på til slutt.

- Det er kaldt, konstaterer tyskerne helt korrekt - men de er imponert over Idrettsparken.

Friidrettsanlegget er et av de største løftene noen gang i Idrettsparken, og et av de største prosjektene i OIFs historie. Alt har gått i rekordfart. Målet er å ha anlegget klart til bruk 1.september.

Flomlys og gjerde kommer etter hvert.

Svein M. Haarsaker er prosjektleder for OIF. Han rapporterer til ei styringsgruppe bestående av Rudolf Larsen, Geir Knutzen og Øyvind Togstad.

OIF kommer til å holde seg innenfor kostnadsramma på 10,5 millioner kroner.

Friidrettsstadion står klar bare et drøyt år etter at OIF inngikk en langvarig leieavtale for Idrettsparken med Orkdal kommune. OIF blir eier av friidrettsanlegget.

Anlegget legger til rette for alt fra lek og rolig mosjon til friidrett på høyt nivå. I tillegg representerer det en kraftig og etterlengtet forskjønnelse av Idrettsparken.

Orkla Maskin har hatt grunnarbeidet. Ca 4000 kbm masse er byttet ut. Det er lagt to lag porøs asfalt.

Og nå blir det kunstdekke på toppen - så snart det slutter regne.

Slik så anlegget ut da Orkla Maskin startet arbeidet 10.april:

Fri2.jpg

Og sånn så det ut i mai - prosjektleder Svein M. Haarsaker på befaring:

Friidrett2_1_1.jpg

 

Publisert 20.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

TIL ETTERTANKE 22.07.2012 12:48
Godt arbeid på alle nivåer.Fantastisk giv og go i OIF og IDRETTSPARKEN de siste par årene. Dette blir kjempebra. Tror alle bør forstå at dette ikke hadde blitt realisert hvis OIF fremdeles var en del av Orkla/OIL.

knut Even Wormdal 20.07.2012 23:45
Hvem kan vise til noe bedre: På en spasertur på 3-4 km med utgangspunkt på Nedre Rømme kan du oppleve et flott friidrettsanlegg, flere spilleflater for fotball, oppvarmet kunstgressbane, Orklahall med tre spilleflater for håndball, basishall, klatrehall, tennisbsne, skatepark, BMX-bane, Gammelosen friområde med 2,2 km. tursti, fire badestrender, Hermetikken med frilutsscene, tribune og kiosk, soltribune til Båtklubben Ternas båthavn Dette er realisert ved stor dugnadsinnsats gjennom 60 år. Verdien er ubeskrivelig.

budjsettrammen ok 20.07.2012 22:37
Fantastisk. Og faktisk hele prosjektet ser ut til å holde seg godt innenfor den tidligere opplyste budsjettrammen. Ikke alle er i stand til det samme.

ok 24.07.2012 23:01
Og det er noen som aldri blir voksen

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse