Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tips til deg med ferie på Orkanger: Prøv Ulvåsmarka

Furuberget1.jpg

Badeliv er det lite av for tida. I stedet venter Ulvåsmarka på den som har ferie eller litt fri. Du kan gjøre som Kari og Leif Erling Rostad på bildet. Nedenfor følger en guidet rundtur.

En lang tur kan starte med et besøk i arboretet i Hovslund og fortsette rett opp til Raudhåmmårn via stien ved høydebassenget øverst i Simenveien.

Videre går du over myrene fra Raudhåmmårn i retning Ulvåsen. Ta av til høyre mot Raudåsen. Ved Raudåsen følger du skilt til venstre til Årlia. Derfra er det god vei helt fram til Ulvåshytta.

Et nettverk av stier fører mot det neste ustiktsstedet - Furuberget - der Kari og Leif Erling Rostad befinner seg på bildet. Siste etappe er en fin spasertur over Lysthusflata, forbi Joplassen og ned til Orkanger.

(NB! Nytt opplag av "40 turer i Orkdal" får du hos Orklaposten forlag, ikke Orkdal kommune som det har stått i denne artikkelen.)

Du kan selvsagt velge en liten bit av turen. Men her er bilder fra hele ruta:

Arboret2.jpg

Nærmere 40 arter er plantet og skiltet i arboretet i Hovslund. Fin utsikt.

Arboret5.jpg

I arboretet kan du for eksempel lese at eika kan bli 2000 år gammel. Orkanger Vel og Storåsfeltet Vel samarbeider for å utvikle arboretet. Vi jobber for å¨involvere Orkanger u-skole sterkere. Et fint sted for barn og læring.

Rauhmr1_1.jpg

Det er bratt og ofte sleipt opp gjennom trollskogen fra toppen av Hovsbakkan (følg Simenveien til endes). Etter litt slit er du på markas flotteste utsiktspunkt.

Rauhmr2.jpg

Her er belønninga: Raudhåmmårn med panorama over Orkdal og Orkanger.

Rauhmr3.jpg

Denne informasjonstavla med navn på toppene i horisonten er alene verdt besøket på Raudhåmmårn.

Ulv__rmrk.jpg

OIFs stikomite sørger for at du kan gå tørrskodd over myra fra Raudhåmmårn mot Ulvåsen/Raudåsen. Myrulla nikker i vinden.

Ulv__rmrk2.jpg

Slik ser det ut der stikomiteen har vært på jobb. Vi tok til høyre mot Årlia. Det er to kilometer med grei sti fra veiskillet ved Raudåsen fram til Årlia.

Ulv__rmrk3.jpg

En liten arkitektonisk perle inne på Årlia. Ta en tur og ta en titt.

Stormyra.jpg

Stormyra er et av de høyeste punktene i Ulvåsmarka. Her står det en benk med utsikt mot Korsfjorden og Byneset.

Stormyra2.jpg

Du går 2,6 kilometer på tørr, fin skogsvei fra Årlia til Uvåshytta, Her fra turen ned fra Stormyra.

Gauphiet.jpg

OIF har satt opp en flott gapahuk med grill og bålplass rett overfor Ulvåshytta. Det er godt skiltet. Navn: Gauphiet.

Ulv__shytta.jpg

Ulvåshytta sett fra Gauphiet. Et godt tips; prøv turorienteringa. Du får kjøpt kart og kort ved Sport1 på Amfi og G-sport på OTI. Artig både for barn og voksne, og en fin måte å få kjennskap til marka og naturen.

Ulv__rmrk4.jpg

Mange tråkk med variabel merking fører deg fra Ulvåsen/Gauphiet til Furuberget. En av de mindre stiene leder til dette værbitte skiltet, som snart må ha status som kulturminne. Det forteller om det gamle løypenettet i Ulvåsmarka - fra før løypemaskinenes tid.

Furuberget2.jpg

Utsikten fra Furuberget - et lett tilgjengelig turmål hvis du velger ikke å ta en lengre runde over Ulvåsmarka.

Joplassen.jpg

 Og så var vi nesten nede på Joplassen øverst i Hovsbakkan/Perbakkan. Den tette skogen har forsvunnet løpet av våren og sommeren. Her skal det bli boligfelt med ca 80 boliger.

Joplassen2_1.jpg
Takk for følget, og snart er det også takk for laget til huset på husmannsplassen Joplassen.

 

Publisert 15.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Andreas Helbæk 16.07.2012 20:53
Takk for en flott reklame for Ulvåsmarka! Vil gjerne minne om at OIF´s stikomité har laget eget stikart over marka. Kartet kan du få helt gratis i f.eks. sportsbutikkene, Rådhuset eller Bårdshaug Herregård. God tur!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse