Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Eksotisk på Orkanger: Ahadi setter farge på handlegata

sentrum140712_2.jpg

Snart ti måneder har gått siden La Verte Marked åpnet i handlegata. Omsetninga ved butikken øker gradvis, ifølge innehaver Ahadi Mamagunga (onkel til en fotballstjerne - se lenger ned). Nå er orkdalingene i flertall blant kundene.

Butikken sørger bokstavelig talt for å gjøre Orkanger litt mer fargerikt. Frukt og grønnsaker ute på fortauet pynter opp og trekker kunder.

I dag (lørdag) har det tyntes i beholdninga. Nytt parti med hjemlige og fremmede varer kommer hver tirsdag. Da kommer også mange av de faste kundene, sier Ahadi Mamagunga.

På bildet holder han en "big pumpkin", en type gresskar som thaier er ute etter. Eksemplaret hos Mamagunga  koster ca 1000 kroner i innkjøp og selges i skiver.

Han og kona Ciza Ngoholo har så langt drevet butikken nesten uten å ta ut lønn. Salget øker og gjør det etter hvert mulig å leie inn litt hjelp.

Ahadi jobber full stilling i omsorgstjenesten i Skaun kommune. Akkurat nå er kona hjemme med et nyfødt barn. "Jeg jobber ræva av meg", ler mannen som kom til Norge fra det krigsherjede Kongo i 2002.

Han er for øvrig onkel til proffspilleren Mushaga Bakenga, tidligere RBK, nå Club Brugge i Belgia. Mushagas søster hjelper til i butikken.

Hva kjøper folk på La Verte Marked? Jo, dette er blant favorittene:

Orkdalinger (og de fleste andre):
Eksotiske sauser, ingredienser til sushi, råvarer til vårruller, spennende oljer - og mye annet.

Thaier: Blant annet en rekke grønnsaker og frukter, sauser og oljer.

Russere: har egen hylle med sylteagurk, fisk i olje og andre varer importert fra Russland.

- Butikken går. Ellers hadde vi stengt, Men det er et vanskelig marked, sier Ahadi. Han anslår at 65 prosent av kundene nå er orkdalinger. I starten var det 50/50 orkdalinger og innvandrere.

Innvandrerne spør etter bestemte varer, og orkdalingene oppdager dem etter hvert som de kommer inn.

Seks butikker eller spisesteder i Orkdalsveien er nå helt eller delvis drevet av innvandrere. Og slik spriter Ahadi fra Kongo opp fortauet sommers tid:

sentrum_juli5.jpg

 

Publisert 14.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse