Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vil bygge eneboliger nedenfor Storåsfeltet

Bakkan.jpg

For første gang på mange år kan det komme nye eneboliger langt nede i Hovsbakkan. VIBO Entreprenør søker om å få sette opp tre hus på ei ledig tomt rett under Storåsfeltet - nedenfor vegen på bildet. 

Utsikten blir bra. De nye boligene får adresse Øvre Hovsbakkan 17, 19 og 21.

Det er bratt og grunnforholdene er krevende på stedet, men det er ikke kvikkleire der. VIBO planlegger avkjørsel i en liten blindvei i svingen helt nederst i Storåsfeltet (tegninga under).

Stors__felt1_1.jpg
Toppen av illustrasjonen er nedover bakkan med utsikt mot Orkanger.

Tomtene er noen av ytterst få som har blitt liggende ubebygd etter den storstilte utbygginga i Hovsbakkan på 1970- og 1980-tallet. Reguleringsplanen i området er fra 1979.

Det har hersket uenighet om rettigheten til tomtene i lang tid. I byggesøknaden står det at det fortsatt er uavklarte spørsmål knyttet til rettigheter mellom VIBO Prosjektering, Bonor AS (Drøbak) og Orkdal kommune.

Tidligere forelå det planer om å bygge rekkehus på stedet. Orkdal kommune prioriterer konsentrert bebyggelse med høy utnytting av knappe arealer.

Samtidig er stor det etterspørsel etter sentrale eneboliger. Derfor blir det nå regulert et større område i Joplassen/Perbakkan blant annet for villabebyggelse.

Det er liten byggeaktivitet på Orkanger. Folketallet i Orkdal vokser nesten ikke for tida. Men prisene på eneboliger skyter i været. I Parkveien gikk nylig en bolig for godt over 4 millioner. Søster Signes vei 6 like ved ligger ute for salg med prisantydning 3 350 000 - se finn.no.

Også i bakkan har prisene på eneboliger steget.

Slik ser VIBO for seg tre nye villaer i Hovsbakkan:

Stor__sfelt2_1.jpg

 


 

Publisert 12.07.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse