Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vinnere av Orkanger Vels trivselspris: Ryddepatruljen!

ryddepartuljen.jpg

Ryddepatruljen ved Orkdalstorget vant årets Trivselspris. På bildet tar Marius Brevik, Jørgen Ervik og Marius Kvernberg imot sjekken på 3000 kroner og en den tradisjonelle plaketten fra Orkanger Vel.

Ryddepatruljen er ett av flere arbeidstreningstilbud under det kommunalt eide Orkdalstorget.

Det offisielle navnet på ryddegjengen" er Hold Orkdal Rent og Ryddig. Fire-fem bukere ved Orkdalstorget er ute ca tre ganger i uka og fjerner andres etterlatenskaper på strekningen fra Nerøra til Svorkmo. De har også oppdrag langs E39.

Orkanger Vel har delt ut trivselsprisen hvert år siden den ble innstiftet ved 75-årsjubileet i 2003. Ryddepartuljen er vinner nummer ti. Kravet er at vinnerens innsats skal samsvare med formålsparagrafen til velforeninga:

Forskjønnelse og trivsel på Orkanger.

Mange gode forslag kom inn i år, men flere pekte nettopp på ryddepatruljen. Folk legger merke til og verdsetter den gode jobben de gjør.

Patruljen har en dobbelt samfunnsverdi: Orkdal blir finere og deltakerne får verdifull arbeidstrening. Orkdalstorget er et tilbud til perosner som, av forskjellige årsaker, står utenfor det ordinære arbeidsmarkedet.

Ryddepatruljen er i godt selskap. Dette er de tidligere vinnerne:

2003: Velforeninga i Øvre Hovsbakkan. Bygger samhold gjennom fysiske tiltak. 

2004: Knut Even Wormdal. Skaper liv på Orkanger, stedsstolthet og identitetsfølelse. 

2005: Stikomiteen i OIF. Sørger for at vi andre kommer til dekket bord i marka. Folkehelse.

2006: Snegleplukkerne Borghild Melby og Karin Røli. Innledet sin personlige krig mot brunsneglene på Orkanger. Har plukket flere hundre tusen.

2007: Båtklubben Terna. Har skapt et fantastisk miljø og sosialt treffpunkt gjennom dugnad. Bevisst på lokal forankring.

2008: Marta Landmark og Natteravnene. Marta sentral da Natteravnene i Orkdal etablert i 1996 med utgangspunkt i husmorlaget. 

2009: Orkanger historie. Gjennom systematisk dugnadsarbeid tar en gruppe frivillige vare på historien vår, og sprer kunnskap om den.

2010: Ja-menneskene Oddbjørn Fossland og Vidar Liøkel. Dugnadsåden personlig på Orkanger.

2011: OIF fotball. Flott mobilisering under mottoet "fotball for alle" Får prisen særlig for arbeidet med integrering.

Og årets vinnere, som trofast sørger for at det er pent rundt oss: Marius Brevik med plaketten, Jørgen Ervik med blomster og Marius Kvernberg med den sjekken på 3 000 kroner.

18_trivselsprisen_1.jpg

 

Publisert 24.06.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse