Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

A-laget: OIF spiller bortekamp i Idrettsparken

oif1_orkla3.jpg

Historisk hendelse klokka 20.00 i kveld: OIFs A-lag spiller bortekamp i Idrettsparken. Oppgjøret mot Orkla 3 på kunstgrasbanen er en formalitet dersom Orkla 3 stiller med vanlig mannskap. Historien bak er mer interessant.

Bildet over er fra fjorårets hjemmekamp mot Orkla 2. Den endte 2-2, og OIF mistet til slutt opprykk til 5.divisjon på målforskjellen. Buvik 2 avgjorde mot OIF til egen fordel i siste serieomgang - til jubel fra tilreisende Orkla-tilhengere/spillere.

Etter sju serierunder i år har OIF full pott med 21 poeng og 50-3 i målforskjell. Orkla 3 ligger sist med 9-33 og null poeng. Tabell her.

Orkla skal være sjanseløse mot OIF om klubben stiller med tredjelaget.

OIF spiller bortekamp i Idrettsparken mens Orkangerdagene setter fokus på historien til det frivillige arbeidet på Orkanger. Bakteppet er interessant - kampen om varmvatnet:

OIF investerte i grusbanen som ligger under dagens kunstgrasbane. Prosjektet med kunstgrasbanen for ti år siden var et samarbeid der det ble avtalefestet at Orkla og OIF skulle være likeverdige partnere.

OIF var altså likeverdig partner. OIF har gjennom alle år, i motsetning til Orkla, betalt full baneleie og innfridd alle økonomiske forpliktelser.

Likevel sitter OIF i dag uten noen som helst rettigheter til den eneste kunstgrasbanen på Orkanger.

Det skyldes juridiske teknikaliteter og - muligens - naivitet:

* Orkla FK ble i sin tid stående som formell eier av banen.
* Orkla FK var part da man gjorde avtale med Elkem om tilførsel av varmvatn.
* Orkla FK har administrert den økonomiske drifta av banen, der Orkla har lagt inn varmvatnet som et bidrag fra Orkla.

Den tredje Orkla-klubben (Orkdal IL) benyttet Orkla-perioden til å bygge egen kunstgrasbane med tribune mens Idrettsparken forfalt.Orkla FK er nå Orkdal ILs fotballavdeling over småbarnsalder.

I dag er det Orkla FK (med Orkdal IL) som eksklusivt eier kunstgrasbanen på Orkanger - ifølge Orkla FK.

Derfor spiller OIF bortekamp i eget hjem. Men tre poeng bør det bli.

Hans Kringstad

idrparken2_1.jpg 

 

Publisert 21.06.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

terje 21.06.2012 20:04
Bortekamp i idrettsparken for oif? Høres ut som molboland. Etter en demokratisk prosess som bestemte at OIF skulle avslutte samarbeidet med oil om orkla kan ikke idrettsparken fortsatt være hjemmearena for orkla og oil. Det hører ikke hjemme noen plass, en provokasjon som kun fører til fortsatt krangel og intriger.

janne 21.06.2012 17:23
Kinkig og enestående sak. Sikkert den eneste i Norge og det sier det meste om fotballbøgda her. Hvis alle parter hadde holdt seg til egen klubb og lag hadde vi ungått kranglina innenfor lokalfotballen.

fatalt 21.06.2012 12:22
Denne kunstgressaken er utrolig spesiell. At OIF sitter igjen som svarteper enda de var den parten som fulgte reglementet og betalte ned gjelda sier det meste. Her handler det om respekt og god nabooppførsel. Det er det total manko på i denne saken. Og her ligger en av hovedårsakene til fotballspliden i bygda. Noen tar seg til rette mens andre følger spillereglene.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse