Besøkstall

40 690 denne måneden

21 871 808 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nødløsning: Kritthvit sand til Gammelosen

sand1.jpg

Orkanger Vel har kjøpt et lite parti kalksand for å fylle noen av "hullene" i strendene i Gammelosen. Det er forklaringen på to mystiske, kritthvite felt i nordenden. Velforeninga har brukt mye tid i jakten på en båtlast korallsand, men det ser ikke ut til å lykkes i år.
(Nedenfor også om Furumoen).

Den kvite sanden kommer fra Glærum kalksteingruve i Surnadal. Orkanger Vel betalte 7 500 kroner for en lastebil pluss henger (30 tonn/20 kbm).

Planen var å kjøpe en båtlast (420 kbm) korallsand fra sjøbunnen ved Frøya til 80 000 kroner. Avtalen var i orden, men  lasten har uteblitt av forskjellige grunner.

Orkanger Vel har kjøpt slike båtlaster tre ganger tidligere. Ved etterfylling av så store mengder er strendene flotte i flere år.

Kalksanden fra Surnadal koster fem ganger så mye per kubikk. Den kom 11. juni, og vi har fylt opp nederst ved rullestolbanen (bildet under) og på den vesle stranda i nordvest.

sand3.jpg

Kalksanden er av samme type som på den kjente kalkstranda i Surnadal. Velforeninga ser an om det er mulig å skaffe skjellsand/korallsand med båt før vi eventuelt kjøper mer sand fra kalksteingruva.

Så en annen ting - Furumoen:
Ta en tur forbi Gammelosen og over Grønørbrua (Vigorbrua). På et av pumpehusene vest for brua har Orkangerdagene montert en bildekavalkade fra det fantastiske badestedet Furumoen. Dette stedet avsto folk på Orkanger og i Råbygda for at folk i hele dalføret skal tjene gode penger i industrien:

furumoen1.jpg

Og litt nærmere:

furumoen2.jpg

 

Publisert 20.06.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse