Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Glade folk og ny suksess i Hermetikken: Se bildene

Herm3.jpg

Værgudene så i nåde til Orkanger Vel: Fullt hus, glade mennesker, lokalhistorie, kultur, plattdans og trøndersk fest i skjønn forening. Dette var den åttende Hermetikken-kvelden.  Blant annet fikk vi en musikalsk gjenforening ikke en gang arrangøren visste om på forhånd. (Flere bilder nedenfor).

Tor Kvarsnes og Elling Breunig tok med seg Anders Storsand og Lorine Vatn på scenen. Dermed var originalbesetningen til lokalt legendariske Fannangers samlet igjen. Bandet kunne markere at 30 år har gått siden de turnerte i USA:

Fannangers America-tour 1982.

I dag er det Tor Kvarsnes og Olav Nersveen som utgjør Fannangers. Olav spilte også i Hermetikken.

Herm1.jpg

Fannangers gjenforent: Tor Kvarsnes, Anders Storsand, Lorine Vatn (delvis skjult) og Elling Breunig.

Festkvelden startet med konferansier John "Nikki" Konstads anekdoter fra Nerøra og fiskehistorier fra Orkla. Deretter overtok Helge Muhle med en vandring gjennom Fjordgatas historie.

Gateløpet er slik det var da det utviklet seg fra et tråkk for mer enn 200 år siden. Mange av husene er tatt godt vare på. Muhle kunne fortelle om Finnskog-Marjas skjenkested i Fjordgata 6, slipsteinsproduksjon, fraktekrig på fjorden, en rekke pottemakere og Dechs dansesal fra siste halFjordgata.jpgvdel av 1800-tallet.

Folk sa at "det er noe med Dech". Han kunne nemlig å lese og skirve. Dech kom til Øra fra Nederland. 

Orkanger historie har samlet et fantastisk materiale. De færreste innser trolig hvilken kulturhistorie Nerøra skjuler. Fylkesantikvaren sammenligner trehusbebyggelsen på Nerøra med Bakklandet i Trondheim. Så langt har det offisielle Orkdal ikke utnyttet denne skatten.

Herm5_1.jpg

Tidlig kveld i Hermetikken. Nærmere hundre fordelt på mange generasjoner var på plass da Helge Muhle fortalte om hus og folk i Fjordgata.

Herm6.jpg

Grillvær i grillteltet.

Herm7.jpg

Rart å tenke på, men her lå Orkla Preserving, Hermetikkfabrikken som var bygdas største kvinnearbeideplalss på 1920-tallet.

Herm9.jpg
Hermetikken-lotteri hører med. Sigbjørn Ebbesen sto for trekkinga, og Ingrid Bjørklund vant ett av gavekortene på tusen kroner. Premiene kom fra Fokus bank, Nordea og Orkdal sparebank.

Herm91.jpg

Natteravner på besøk. Orkanger Vel leide for øvrig inn vakter for første gang. Seks kvinner og fire menn fra OIF fotball gjorde en strålende jobb med vennlig stil. Prikkfritt gjennomført av OIF.

Herm4.jpg

Plattdans på Orkanger, det vil folk ha en gang i året.

Herm92.jpg

Midnatt og vannspeil i Hermetikken.

Herm94.jpg

Tre av nattens dronninger.

Herm95.jpg
Full trøkk med Jan Brevik for åttende året på rad.

Herm93.jpg

Mørkere blir det ikke ei klar juninatt. Mange hundre festglade i Hermetikken.

 

Publisert 17.06.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Tor Kvarsnes 18.06.2012 23:12
Ikke å forglemme at Olav Nersveen også var med å spille sammen med oss. Det er Olav og jeg som i dag er besettningen i "Fannangers" Det var som altid en fantastisk kveld ! takk til arr. for att vi fortsatt får være med. Ja , som Elling sier Gleder oss allerede til neste år. :-)

Elling Breunig 18.06.2012 14:47
Og vi gleder oss allerede til neste gang !!

jonne 17.06.2012 20:25
Kjempefin start på orkangerdagene nok en gang. Hermetikkfesten har blitt et must.

Roger 17.06.2012 16:35
Regelrett helt enormt og fantastisk. Dette arrangementet samler folk på øra på tvers av generasjoner og identiteten og tilhørigheten blir forsterket. Orkanger Vel gjør en fantastisk jobb i Orkangersamfunnet og enda bedre blir det når vi ser at samarbeidet mellom OIF, Orkanger aktivum og Orkanger Vel er så bra. Gleder meg allerede til neste år.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse