Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fylket vil forhandle om Follo-hall

buss_hallen_001_1_1.jpgDet kan bli nye runder om å flytte bane 3 fra Orklahallen til Follo. Fylkestinget vedtok onsdag å be Orkdal kommune forhandle om et spleiselag ved Orkdal vgs. Flertallet vil ikke  bevilge noe til Follo før kommunen har tatt stilling til om den vil gå inn med penger i fylkeskommunens skole.

Vedtaket om forhandlinger sier ikke noe konkret om idrettshall. Venstre ville ha hall nevnt, men trakk forslaget. Det skjedde etter at Arne Braut (Sp) foreslo at man i stedet skulle holde alle muligheter for økonomisk samarbeid åpne. Dermed fikk vedtaket et generelt innhold.

Torstein Larsen fra Frp og Orkdal advarte i debatten mot å trekke inn spørsmålet om å få kommunen til å bygge hall på Follo.

Knut Wold fra Orkdal Ap stemte for vedtaket om at fylket utsetter en bevilgning til Orkdal vgs inntil det er forhandlet for å få kommunen til å investere.

Lokalt er imidlertid Ap - sammen med Frp og Orkdalslista - klare på at kommunen skal bygge ny bane 3 i Orklahallen, og ikke flytte den til fylkets anlegg på Follo.

Fylket truer med å flytte linjene kjemi/prosess og service/samferdsel til Meldal hvis kommunen ikke blir med og punger ut.

De truede linjene har få timer med kroppsøving og dermed lite behov for idrettshall. Behovet er størst på idrettsfag.

Orklahallen, der Orkdal kommune er største eier, har nå gitt fylket et tilbud om rimelig leie i Orklahallen - inkludert transport. Orklahallen ligger ved kommunens eneste oppvarmede kunstgressbane. Trolig kommer det også et klatreanlegg i hallen.

Skolen ønsker i stedet en egen hall. Den bruker imidlertid allerede Orklahallen en del, i likhet med Torshus og Fredly folkehøgskoler.

Skolen bruker også skianlegget i Knyken, som ligger lenger unna Follo enn det Orklahallen gjør.

 

 

Publisert 17.12.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse