Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Evjen og Gjølme vil ha ny ungdomsskole på Orkanger

Skolen_022_2.jpg

Representanter for foreldre ved Evjen skole og Gjølme skole deltok på siste FAU-møte ved Orkanger barneskole. De tre foreldregruppene er enige: Kommunen bør bygge ny ungdomsskole på annen tomt. Barneskolen bør ta over lokalene til dagens u-skole.

Foreldrene vedtok å bringe saken inn for KFU - det kommunale foreldreutvalget som omfatter alle skolene i Orkdal. Dermed blir det opp til KFU å få saken opp på politikernes bord.

Også leder ved dagens FAU ved Orkanger ungdomsskole deltok i tillegg til barneskolene på Orkanger, Evjen og Gjølme.

Bakgrunnen  er at barneskolen har liten plass og snart vil bli sprengt. Også ungdomsskolen kan snart bli for trang om det bygges nye boliger som planlagt på Orkanger.

Foreldrene ved Orkanger barneskole - og nå også ved Evjen og Gjølme - ønsker en ny skole i stedet for at det skal klattes videre på de to eksisterende.

Barna på Evjen og Gjølme går på ungdomsskolen på Orkanger.

Foreldregruppene har ikke sagt noe om hvor en ny skole bør komme. Området ved Orklahallen har vært oppe tidligere, men det begynner etter hvert å bli dårlig plass.

Halve tomta bak OTI er satt av til offentlig formål.

Mer kontroversielt er utspillet fra enkelte politikere om å bygge en felles ungdomsskole for hele kommunen på Follo. Det er neppe særlig aktuelt nå som Orkdal kommune investerer i nye bygg på Grøtte.

Også Evjen skole er sprengt til bristepunktet. Flytting av skolegrenser kan løse akutte problemer, siden det er bra med plass på Grøtte. Men å flytte kretsgrensene er alltid omstridt.

skole3_1.jpg


 

Publisert 31.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ivar 31.05.2012 23:11
Ungd skolen må ligge der det bor flest folk og samtidig er et slags sentrum. Det forsterrker sentrum og sparer miljøet. Ungd skolen må ligge på Orkanger. Det finnes 3 gode alternativer. 1 bygg ut dagens skole i høyden 2 i nærheten av idrettsparken/industriområdet/gamle sponplaten 3 Sæther Røhme. Egentlig ganske enkelt og spennende hvis viljen er der og hvis ikke janteloven/misunnelsen tar overhånd nok en gang.

berit gjølmesli 01.06.2012 19:33
Gode alternativer de tre du nevner; jeg ville ha bygd ny ungdomsskole i OTI-Sponplatenområdet, fordi det blir kort vei til både Idrettsparken og Øyan. Begge disse områdene må være paradisisk for en moderne ungdomsskole nå som læreplanen åpner for valgfagstilbud igjen. Ser for meg et vidt spekter av muligheter i dette området.

Per Post 02.06.2012 15:53
Er det ikke like godt å flytte ungdomskolen inn på OTI. Kjøpepresset blir da max. SÅ skipper de og ha noe utearealer (sparer penger der å) Skolen er kun for teoretiske flinke elever. De praktiske fagene er snart fjerna fra skolen.

berit gjølmesli 02.06.2012 20:59
Flytt OTIsenteret til Sæther/Røhme og bruk lokalene til ungdomsskole,og samlokaliser ny videregående skole; slå sammen Orkdal vidaregåande og Meldal videregående, det kommer før eller senere alikevel; like godt å gjøre det frivillig som at Sør-trøndelag fylkeskommune bestemmer at det skal skje.

Nikki 02.06.2012 12:50
Helt enig Berit.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse