Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

BMX-anlegget tar form: Berg- og dalbane med sykkel

BMX5.jpg

Her tester Marius Sletvold BMX-banen ved sirkustomta. Orkla Maskin bygger nå anlegget hopp for hopp - på oppdrag fra Orkanger Vel. Cross-syklistene selv er med og bestemmer utforminga. Prosjektet har ei økonomisk ramme på 80 000 kroner.
(PS: Orkdalsmakta om 17.maitog fra Orkanger til Follo).

BMX-bane har vært etterlyst i mange år. Nå kommer den i forlengelsen av Orkdalsbanken skateboardpark, som åpnet høsten 2010. I skaterampene er det minst like mange BMX-syklister som skatere.

Nå vil skaterne trolig få mer alburom ettersom BMX-banen frister de som sverger til å trikse på sykkel.

BMX94.jpg

Per Arnt Solem Andøl på en liten BMX-sykkel.

En BMX-bane er ei kupert løype med hopp. Anlegget nær Idrettsparken kommer til å gå i ei sløyfe med doserte svinger i endene.

Orkla Maskin bygger nå etter tegninger laget av unge og voksne i samarbeid. Det er mye å bli enig om; antall berg og daler, høyde, hvor bratte de skal være, avstand mellom dem og mye annet. De innlagte hoppene bygger syklistene på stedet.

BMX3.jpg

Robin Pedersen i aksjon første pinsedag.

Massene som brukes for å bygge banen er hentet fra OIFs friidrettsanlegg. Jord og grus fra hovedbanen - som åpnet i 1949 - kommer nå til nytte for en aktivitet som var ukjent den gangen.

Etter planen skal hele banen stå ferdig i sommer. Den er allerede bra, men all  jorda gjør den uegnet til bruk når det regner. Et toppdekke med finere grus som drenerer vil bli lagt på neste år. Tanken er å bruke inneværende år til å høste erfaringer, og justere høydeforskjeller, doseringer og hopp. Når toppdekket først er lagt blir det mye dyrere å gjøre endringer. Lys er også tenkt satt opp senere.

BMX8.jpg

Ekte BMX-glede: Elias Isdal Svorkås (alle bør huske hjelm, slik som Elias).

Det er allerede full fart og mange syklister på banen. Orkanger Vel har tatt ansvaret fordi skateboard og BMX er uorganiserte aktiviteter som ligger utenfor idrettslagene.

Ved skateboardparken har et brukerutvalg med foreldre ansvar for drift - det vil si å holde det ryddig, sikre et godt miljø og si fra om behov for penger til reparasjoner og innkjøp.

BMX-banen bygges ut ved at ei gruppe voksne samarbeider med brukerne. Bjørn Johan Vullum i Orkanger vel-styret leder gruppa. Gruppa har ansvar for tegning, utforming, kontakt med utførende entreprenør - og økonomisk styring.

Orkanger Vel har bevilget 25 000 kroner til prosjektet. I tillegg har velforeninga vedtatt å forskuttere inntil 55 000 kroner i påvente av spillemidler og annen støtte.

BMX92.jpg

Marius Sletvold, Robin Pedersen og Elias Isdal Svorkås klatrer opp til det foreløpige startstedet. Her er det bratt.

Marius Sletvold og kameratene synes anlegget er veldig lovende. De har klare oppfatninger om hvordan videre avstander mellom bakkene bør være, og de venter spent på en dosert sving.

Nå skal guttene rake vekk stein. Og så er de bekymret for om det ikke blir plass til tivoli på tomta i sommer. Men det skal det være. Orkanger Vel leier gratis et nøye tilmålt areal av Orkdal kommune.

Til slutt en studie av Tobias Isdal Svorkås - broren til Elias:

BMX93.jpg

 

Publisert 28.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Terje Haugen 30.05.2012 15:57
Hjelmen da gutter...?

alfe 01.06.2012 14:29
Synes noen bør ta tak i dette med hjelmbruk. Er tøft å bruke hjelm, må tenke på konsekvensene om det sku skje noe, her må foreldrene på banen, å ikke minst de eldre guttene..

feil klode 28.05.2012 22:04
Knaillbra igjen Orkanger Vel. Forstår ikke de få som klager på negativitet rundt Kringstad og Orkanger Vel. De må være på feil klode.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse