Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

19 000 kroner til Orkangers glemte perle

Hovslund_007_1_1.jpg

Orkanger Vel har bevilget 19 000 kroner til arboretet og parken i Hovslund. Pengene går til å legge duk og gruse opp stier som gror igjen. Stiene leder mellom alle treslagene i parken. Storåsfeltet Velforening tar ansvar for at arbeidet blir utført.
Les mer om  Hovslund her.

Hovslund er et fantastisk sted både for rekreasjon og læring. Det ligger som en fredelig plett nesten i sentrum, og med utsikt over Orkanger.

Mer enn 30 hjemlige og eksotiske treslag er plantet her. Orkanger Vel har satt opp oversiktstavle ved inngangen og skilt med informasjon ved hvert treslag.Her kan du lese om 32 av dem.

arbo2.jpg

Hovslund får et løft etter at Orkanger Vel i fjor inngikk en samarbeidsavtale med Storåsfeltet Vel, som er naboer til arboretet. Orkanger Vel skaffer penger. Storåsfeltet Vel organiserer dugnad og har tilsyn med området.

Orkanger Vel har invitert Orkanger ungdomsskole til et mer formelt samarbeid i flere år, foreløpig uten hell. Skolen har stående tilbud om å få trær gratis slik at hvert kull kan plante sitt treslag.

For skolene kan arboretet by på både friluftsaktiviteter, praktisk arbeid og naturkunnskap.

I 2009 jobbet en gruppe elever med rydding og montering av skilt (bildet under). I tillegg har enkeltlærere som Reidar Omland lagt ned mye tid i parken.

trerydd_1_1.JPG 

 

Publisert 27.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Berit Hågensen 27.05.2012 15:54
Det er gledelig at Hovslunden driftes, en perle for Orkanger! Hilsen eksbeboer i Hovslundveien.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse