Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ingen vil bo i Pojogata: Ber om nytt navn

Pojogata.jpg

Alle huseierne i Pojogata på Bårdshaug ber om at gata får tilbake sitt gamle navn - Bårdshaugsvingen. Gata er oppkalt etter Orkdals vennskapskommune Pojo i Finland. Men Pojo kommune opphørte å eksistere 1.januar 2009.

De seks huseierne ber om navneendring fordi kommunen Pojo ikke finnes. Det var imidlertid reaksjoner også for ca ti år siden da to gater plustelig het Pojogata og Hälleforsgata - det siste en svensk vennskapskommune.

På Orkdal kommunes hjemmeside står Pojo fortsatt oppført som Orkdals finske vennskapskommune. Pojo inngikk imidlertid i den nye Raseborg kommune sammen med to andre kommuner for to og et halvt år siden.

I motsetning til Norge, klarer Finland, Sverige og Danmark å slå sammen småkommuner til større enheter. Pojo hadde bare knapt 5 000 innbyggere - riktignok mer enn fem ganger så mye som for eksempel Snillfjord.

Pojo ligger helt sør i Finland, i landskapet Nyland. Det er tospråklig - nesten delt på midten i bruk av finsk og svensk språk.

Gråstens gate er for øvrig oppkalt etter en tidligere vennskapskommune i Danmark. Men Gråsten kommune forsvant for lenge siden.

Her er brevet fra huseierne i Pojogata.

 

Publisert 25.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Audun Eftedal 17.06.2012 22:53
Gråsten var vel (om jeg husker rett) Orkangers vennskapsby i Danmark. Og vel er Gråsten borte, og det er jo enda lenger sia Orkanger forsvant som egen kommune. Men gatenamnet er godt og minner om det som var; et bevaringsverdig kulturminne. - Sjøl bor jeg i Mostargata og trives godt med det!

utfløtter 28.05.2012 13:21
Mange veier har stygge navn.Derfor bør de som bor i gatene bli hørt når de vil forandre foreksempel det håpløse navnet Pojogata.

Svend Åge Sæther 25.05.2012 20:04
Gaten som er avbildet har vel aldri opprinnelig hatt navnet Bårdshaugveien. Bårdshaugveien var og er den gaten som er 100 meter lenger mot Bårdshaug Herregård og går forbi aldersheimen og videre utover mot Moan. Bør vel velge et annet navn på "stubben" da om det skal endres.

Hans Kringstad 26.05.2012 09:29
De vil ikke ha navnet Bårdshaugveien, men BårdshaugSVINGEN.

Svend Åge Sæther 26.05.2012 16:39
Det var det det sto ja, leste for fort jeg Hans :-)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse