Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Svein & Svein fikser friidrettsanlegget

Friidrett3_1.jpg

I løpet av august er Idrettsparken fullstendig forvandlet. Et helrødt, topp moderne friidrettsanlegg trer fram midt i alt det grønne. I spissen står Svein & Svein - Svein M. Haarsaker (bildet) og Svein Endre Møkkelgård.
OBS: Husk supertorsdag i Idrettsparken.

Haarsaker har tatt oppdraget for OIF som prosjektleder. Møkkelgård leder entreprenøren Orkla Maskin. Sammen har de bidratt til at alt er i rute både framdriftsmessig og økonomisk.

Idrettsparken får et anlegg med høy standard 63 år etter at parken åpnet i 1949.

I 2011 fikk OIF overta ansvaret for Idrettsparken via en langsiktig avtale med Orkdal kommune. Det første resultatet kommer allerede i år i form av en friidrettsarena kostnadsberegnet til 10,5 millioner kroner.

Friidrett7.jpg

Prosjektleder Svein M.Haarsaker ved den nye støttemuren i søndre sving. Svingene måtte utvides for å gi plass til seks løpebaner.

Friidrett6.jpg

Et møysommelig grunnarbeid er unnagjort. Lag på lag med forskjellige masser fylles på over pg under isolasjon for å sikre stabilitet, drenering og et absolutt plant dekke.

Dette skal skje om alt går på skinner også framover:
1. juli: To tynne lag med porøs asfalt er lagt ferdig. Asfalten skal hvile i to uker.

16. juli: Mannskaper kommer fra leverandøren av kunstdekket (Paderborn i Tyskland). Mye regn kan forsinke arbeidet, opphold kan framskynde det, men uansett:

1. september: Kunstdekket skal være på plass. Det samme gjelder seks master med flomlys og utstyr til lengde, stavsparang og kastøvelser.

Da vil bare et nytt gjerde rundt banen mangle. Styringsgruppa vurderer tre eller netting.

Friidrett5.jpg

Dette er styringsgruppa, som virker fornøyd: Fra venstre Øyvind Togstad, Rudolf Larsen og Geir Knutzen. I bakgrunnen Svein M. Haarsaker.

OIF er ikke bare opptatt av at anlegget omsider skal gi et godt tilbud til skolebarn, mosjonister og seriøse friidrettsutøvere. Det estetiske betyr også mye. 

Friidrettsanlegget kommer til å representere en forskjønnelse Idrettsparken ikke har opplevd siden åpninga i juni 1949.

Også området mellom fotballbanene og Tverradkomsten blir nå satt i stand. Og i løpet av tre måneder er dette skiltet borte:

Friidrett8.jpg

 

Publisert 23.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse