Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vil ha 17.mai-tog fra Orkanger til Follo

17maitog3.jpg

Neste år fyller Orkdal kommune 50 år. Ei arbeidsgruppe med politikere foreslår at 17-maitogene fra Orkanger og Fannrem møtes på Follo i forbrødringens tegn.
I OIF er det imidlertid diskutert å legge 17.mai-arrangementet til det nye anlegget i Idrettsparken.

Ideen om Follo-tog skal komme fra Arne Grønset (V) og Ivar K. Gangås (KrF). Den er presentert slik i protokollen fra siste møte i kulturutvalget:

"17.mai arrangeres det et felles folketog som skal møtes på Follo. Sannsynlig tidspunkt for arrangementet er ca klokken 11.00. Toget går fra Orkanger og fra Grøtte, og togene møtes på Follo. Tradisjonelle 17.mai-aktiviteter arrangeres enten ute eller inne på Follo."

Man vil kontakte NRK for å høre om Orkdal kan få TV-dekning. I referatet heter det videre: "Muligheter for tivoli på fotballbanen på Follo. Parkering må planlegges."

Gruppa har også forslag til 17.maitaler: Skuespiller Hermann Sabado.

Storkommunen Orkdal oppsto i 1963. Orkanger var en av kommunene som gikk inn i en større enhet. Det startet med et fryktelig oppgjør om plassering av rådhus (som endte på Fannrem), og siden gikk det slag i slag - sist med det politiske oppgjøret om 3,5 kommunale millioner til fylkets idrettshall nettopp på Follo.

Orkdal kommune planlegger flere markeringer i jubileumsåret med arrangement blant annet i kinosalen og Orklahallen.

Orkdal kommune arrangerer vanligvis ikke 17.mai. På Orkanger har 4.klasseforeldre ansvaret for aktivitetene ved skolen, mens OIF tar seg av resten.

I OIF er det allerede diskutert å legge 17.mai-aktiviteter til den nye friidrettsareanen i Idrettsparken neste år, blant annet med turnering i minifotball. Det har vært tradisjon tidligere.

 

Publisert 23.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Asbjørn 29.05.2012 20:05
Det var faktisk tradisjon at toget fra Grøtte gikk annethvert år til Follo eller Torshus, og da gikk vi hjem igjen også. Men det var da det. Dette forslaget virker veldig lite gjennomtenkt, for å si det pent.

at det går an 28.05.2012 18:25
At det går an. Hva blir det neste forslaget? Leilighetsbygging i vannspeilet hvor en del lokale politikere har tinget leilighet med strandplass?

4. 28.05.2012 13:04
Glimmrende år å "testkjøre" toget på. (Regner med Arne og Co kompanserer tapet til FAU)

huff for et forslag 24.05.2012 22:03
Dummeste forslaget noen sinne. Hadde blitt det samme som om 17. mai toget i Trondheim skulle gått andre steder enn i Trondheim.

terje 24.05.2012 00:52
Forbrødringens tegn? Et forslag fra politikere som konstant fremmer grendestrid. Nei tror OIF og Orkanger som er sentrum i kommunen bør satse på det nye flotte friidrettsanlegget.

Tuben 23.05.2012 22:41
Beklage den mulige "rætt fram-tonen" , men har det klikka heeeeeelt for dæm???

eva 23.05.2012 22:38
sikkert en spennende tanke men la det bli med det.Når feiringa skjer i nærmiljøene medfører det minimalt med trafikk...en kan jo tenke seg trafikk-kaoset når alle fra Fannrem og Orkanger skal hjem etter endt feiring..skal det settes opp busser eller forventes det at gamle og unge går tur retur nerøra? Tviler på at folk hverken på Fannrem eller Orkanger vil tilbringe nasjonaldagen oppå follo...det handler om tradisjoner.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse