Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Venstre droppet hall-forslag

images_1_1.jpgOrkdal Venstre og Arne Grønset (bildet) valgte likevel ikke å fremme noe nytt forslag for å få hall på Follo i stedet for ny bane 3 i Idrettsparken. Saken endte som et ikke-tema i formannskapet i dag (mandag). Dermed er alt tilbake ved det gamle to dager etter at Venstre gikk ut med et oppsiktsvekkende og misvisende regnestykke i ST.

Venstre og Orkdal idrettsråd kom med utspillet foran fylkestingets møter tirsdag og onsdag. Da skal fylkespolitikerne bevilge penger til de forskjellige videregående skolene.

Orkdal vgs står som kjent foran en nedbygging med flytting av elever til Meldal. Strategien som Venstre har fått støtte til fra idrettsledere utenfor Orkanger, er å bygge ned Orklahallen for å bygge opp et anlegg på Follo. Begrunnelsen er at fylket må ha hjelp fra kommunen for å unngå at Follo skal krympe. Leieinntekter fra fylket vil angivelig gi lavere halleie i Idrettsparken

De nye økonomiske beregningene til Venstre er imidlertid misvisende.

Orklahallen kan tilby skolen rimelig halleie i et anlegg der det finnes oppvarmet kunstgressbane, muligheter for vannsport, en planlagt klatrehall og planlagt friidrettsarena.

Disse planene ble prioritert av Visjonsutvalget så sent som i september. Varaordfører Oddbjørn Bang ledet utvalget.

Orkdal kommune eier Idrettsparken og er største eier i Orklahallen. Kommunen har gjennom flere vedtak og planer slått fast at det skal satses på utvikling av Idrettsparken og Orklahallen.

Dette har ikke lyktes. Utspillet i ST lørdag innebærer tvert imot en styrt nedbygging av Orklahallen - altså det motsatte av hva som er kommunens erklærte mål.

En utbygging på Follo kontra Idrettsparken er også politisk følsomt i et miljøperspektiv. Venstre profilerer seg på klima- og energispørsmål. I Idrettsparken ligger fjernvarmen klar. Follo ligger utenfor nettet. Venstre ønsker bruk av alternative energikilder i nye og rehabiliterte bygg.

 

Publisert 15.12.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse