Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Poltikerne reagerer: Barneskolen blir ikke slik

Skolevindu___st_1.jpg

Tre viktige Orkanger-saker i hovedutvalg forvaltning onsdag:
* Poltikerne ønsker ikke at kommunen murer igjen vinduer på et signalbygg som Orkanger barneskole (som på bildet).
* De sier nei til frislipp av kontorvirksomhet på Grønøra.
* De sier ja til å teste rekordhøyt bygg på Rømme Øvre.

Den siste saken først - Rømme-bygget:

Hovedutvalget har ikke sagt ja til å bygge 16 meter høyt (fire etasjer) når grensa er 9,5 meter. Men et enstemmig utvalg sier ja til å legge ut forslaget på høring. Da kan naboer og andre komme med innspill.

Reguleringsforslaget fra On Arkitekter legger også opp til bolig i deler av første etasje. Eksisterende plan krever forretning.

Orkdal sparebank eier tomta rett sør for Rømme gård. Den ligger mellom Orkdalsveien og Rømme Amfi (bildet under).

Sater_Romme4.jpg

Dette bygget er en prøvesak. Likevel omfattes det ikke av arkitektkonkurransen for Rømme Øvre. Blir det ja til økt byggehøyde og mindre forretning her, vil det trolig få følger også i andre deler av "indrefileten".

Nei til mer kontor i Grønøra 1-bygget:

Rådmannen advarte politikerne mot å gi ytterligere etter for ønsker fra eierne av dette svære bygget på industriområdet. Butikk og kontor har allerede sluppet inn etter flere dispensasjoner og en oppmyking av reguleringsplanen.

Et enstemmig hovedutvalg fulgte rådmannen og sa nei til generell tillatelse til kontorvirksomhet. Et ja ville vært i strid med Orkdal 2040 og en trussel mot vedtatt mål for sentrums utvikling.

Nei til å endre fasaden på barneskolen:

Her ble det ikke fattet vedtak, bare foretatt en politisk drøfting etter ønske fra rådmannen. Signalet fra politikerne var klart: Man ønsker ikke at vinduene i første etasje på Orkanger barneskole (gym/garderobedelen) ska mures igjen. Dette er et markant bygg der opprinelig preg må tas vare på.

Det er i tråd med klare advarsler fra fylkesantikvaren. Orkdal kommune har for øvrig vedtatt en streng antikvarisk og estetisk linje via Orkdal 2040.

Politikerne skal ha vært litt mindre tydelige om svømmehallen. Også her er dert foreslått å fjerne nesten alt av vinduer.

Fylket mener bygget blir styggere. Dessuten kommer lite dagslys til å slippe inn.

Orkdal kommune foreslår å fjerne vinduer for å spare strøm. På sørveggen (bildet under) er planen å erstatte heldekkende panoramavinduer med en bare 60 cm høy spalte øverst på veggen.

Skolen3.jpg 

 

Publisert 17.05.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse