Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

D-dager for Orklahallen: 24. og 25.april

Orklahallen02.jpgTo D-dager nærmer seg med stormskritt for Orklahallen. Tirsdag 24.april har formannskapet ekstraordinært møte - etter arbeidstid! Onsdag 25.april samles kommunestyret. Da er det meningen å vedta utbygging. Det blir mest trolig en redusert løsning.

Flytting av klatrehallen og færre kvadratmeter totalt er siste forsøk fra det politiske flertallet på å krympe kostnadene til 38 millioner kroner.

Det betyr annen plassering av klatrehallen enn på bildet, og blant annet mindre vrimlearealer.

Det kan også bety mindre leieinntekter og en klart dårligere løsning. Fjellsportklubben har vært skeptisk.

Byggestart skulle egentlig skje for snart ett år siden. Men anbudene var høyere enn det Orkdal kommune hadde regnet med: Pris ca 46 millioner kroner.

Forhandlinger med entreprenørene og jakt på besparelser førte ikke fram. Orkdal kommune kunne ha lånt de manglende milliionene for å komme i gang. Dette ville ikke Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre, Høyre og KrF.

Forklaringen ligger i en samarbeidsavtale de fem partiene signerte like etter valget i september. Der har noen fått inn at Orklahallen skal bygges ut "innenfor vedtatte budsjettrammer."

Altså en presisering av at det ikke skal bevilges noe ekstra.

Dermed var situasjonen låst. Byggestart måtte avlyses på nytt da forhandlinger ikke fikk prisen ned i 38 millioner kroner.

Orklahallen/Klatrehallen gikk ut på ny anbudsrunde. Nå skal anbudene åpnes. I beste fall blir det hurtig byggestart og en bra løsning.

I verste fall blir det ytterligere forsinkelser, og en langt dårligere løsning enn planlagt uten at kommunen i praksis sparer penger.

Det er nå brukt store ressurser på å spare noen millioner i investering.

Her er samarbeidsavtalen som låser Orklahallen. Se under punktet "Kultur og frivillighet". Nederst finner du de 21 som skrev under på den.

Møtene i Orkdal kommune foregår alltid på dagtid. Nå gjør man et unntak:

Klokka 17.00 tirsdag 24.april.

Da kan du møte i kommunestyresalen og høre politikernes tanker om prosjekt Orklahallen og Klatrehall, og hva de vil gjøre. Dette ekstraordinære møtet i formannskapet er lagt til ettermiddagen av praktiske årsaker.

Dagen etter samles hele kommunestyret på dagtid samme sted for å avgjøre saken.

Orklahallen er kontroversiell innad blant dem som bestemmer. Særlig Venstre, anført av Arne Grønset, har ønsket å prioritere Follo framfor Idrettsparken. Venstre har tidligere programfestet både bane 3 og klatrehall på Follo.

Regner renner rett inn i Gammelhallen mens kommunen er med og bygger fylkeskommunens hall på Follo. Andre regionsentra,  som Røros og Stjørdal, har åpnet storhaller som trekker til seg arrangement og skaper ny aktivitet. 

Hans Kringstad

 

 

Publisert 15.04.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

KJERRINGA MOT STRØMMEN 15.04.2012 20:48
Andre kommuner åpner storhaller. I Orkdal går det ikke fordi et bestemt idrettslaget prøver å få lagt alt av idrett inn i eget lag. Her snakkes det kun om samarbeid mens arbeidsmetodene i det skjulte handler om å flytte både fotball og haller til Follo og Fannrem. kJERRINGA MOT STRØMMEN HEITE DET PÅ GODT GAMMELT NORSK.

Jau 16.04.2012 16:14
Att dåkk gidde.......

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse