Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gjerdet forsvant: Idrettsparken blir ny - se bilder

dugnad7.jpg

En solid dugnadsgjeng markerte lørdag at fornyelsen av Idrettsparken omsider starter. Gjerdet som har omkranset hovedbanen i over 50 år forsvant i løpet av noen få timer. Nå får Orkdal et etterlengtet friidrettsanlegg - i regi av OIF.

På bildet over har de digre stolpene langs vestre langside falt. John N. Konstad bærer noe som er langt verre enn staur.

dugnad6.jpg

Jarl Solligård i arbeid.


Rundt regnet 250 digre stolper fra tida like etter krigen måtte rykkes opp fra bakken. Og 400 meter netting ble røsket løs.

dugnad3.jpg

Kaffepause.
Rudolf Gjengstø, som leder drifta av Idrettsparken for OIF, serverer vafler.

dugnad8.jpg

Mounir bærer mosegrodde bord
.

Plankene med mose har ligget urørt på toppen av gjerdet siden lenge før mange av deltakerne på dugnaden ble født. Det gammeldagse gjerdet rundt hovedbanen har vitnet om forfallet i parken i den lange perioden da Orkdal kommune hadde ansvaret.

dugnad1.jpg

Svein M. Haarsaker (t.v) orienterer om det planlagte arbeidet med friidrettsanlegget.

Svein M. Haarsaker er prosjektleder. I løpet av kort tid velger OIF blant de fire entreprenørene som har lagt inn anbud.

Arbeidet starter trolig rett etter påske. Massen på løpebanen og i halvmånene bak målene skal skiftes ut i en dybde på 42 cm. Det gir et kolossalt volum. Flata er over 6000 kvm.

DSC_0016_1.JPG

Geir Solbu i aksjon. Han påstår å ha løpt 100 meter på 11,3 i et friidretts-KM her. Fra høsten av kan tidene presses ned. Og Orkanger kan bli arena for friidrettsstevner igjen.

Grunnarbeidet er viktig spesielt for å sikre god drenering. På toppen av de nye massene blir det lagt porøs asfalt som slipper gjennom vann. Dit er det planlagt å komme før ferien.

Deretter må asfalten hvile noen uker før kunstdekket legges på toppen. Haarsaker har fått tilbud fra fire leverandører av dekke - alle er utenlandske. Etter planen vil anlegget være klart på ettersommeren.

Friidrettsanlegget koster ca 11 millioner kroner. Det er historisk stort i OIF-sammenheng. Dette blir gjennomført bare ett år etter at OIF inngikk en langsiktig leieavtale med grunneier Orkdal kommune.

dugnad5.jpg

Fra dugnadsjobben lørdag.

Under ser du et bilde som viser Idrettsparken ca 1960. Friidrettsanlegget var bedre da enn i 2012. Gjerdet sto der allerede.

037_Orkanger_oversikt24.06.1960_1.jpg

 

Publisert 24.03.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

lrkkgcldh 15.11.2012 04:12
[url=http://www.cozybootsshop.co.uk/]ugg boots[/url] - ugg boots uk

oif 25.03.2012 23:49
Godt jobbet nye OIF anlegg og dugnadsfolk.Dette lover godt for fremtiden.

beviselig best uten Orkla/Oil 24.03.2012 20:34
Ja utmeldelsa fra orkla(oil)viser at ikke alle sammenslåinger blir til det bedre. I OIFs Orklatid gikk parken vår på tomgang med veldig lav fotballinteresse og null engasjement. Anleggsutviklingen hadde sin desidert dårligste periode under Orkla. Det verste var likevel bredden på barnefotballen og nedleggelsen av jentefotballen.Nå står plutselig sponsorer og ressurspersoner i kø for å hjelpe til. Blir spennende å høre hvordan det blir med arrangementsgruppen/dugnadsgjængen på over 60 registrerte. All ære til OifS ledere på alle nivå. Kjør på videre :-)

flott 24.03.2012 18:32
Det har skjedd en total forandring med OIF etter at de meldte seg ut av Orkla. På under to år har antall aktive utøvere bortimot dobblet på fotballsiden, integreringsutvalg, dommeravdeling,utdanning av over 30 trenere og ledere, over 60 seniorspillere i fotball,forhåpentligvis ny hall 3, nye kunstgressbaner for barn på sletta, nytt garderobebygg og tribuner.Og et engasjement man ikke har sett maken til på år og dag. Det er ingen tvil om at avgjørelsen om å gå ut av Orkla var riktig.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse