Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nei til mer bruktbil på Grønøra - foreløpig

gr__n__ra1.jpg

Rådmannen mener det ikke er lov med bruktbilsalg i ABI-bygget på Grønøra (Grønørveien 47). Men; eierne får beskjed om at reglene allerede er myket opp i det store Grønøra 1-bygget, og at det nå kommer forslag til nye bestemmelser for Grønøra næringspark (Sponplaten).

Grønøveien 47 er ett av mange bygg på Grønøra industriområde med ledige lokaler.

27. februar skrev eierne brev til Orkdal kommune med spørsmål om hva som må til for å få lov til å drive varehandel i bygget.

Rådmannen har nå svart og viser til gjeldende arealplan (Orkdal 2040): Der heter det at "Det tillates ikke handel/salgsvirksomhet rettet mot publikum".

I Orkdal gjelder slike bestemmelser bare ei kort stund.

Det mye omtalte kjempebygget til Grønøra 1 (Grønørveien 19) har fått ny reguleringsplan som åpner for andre virksomheter enn industri. Der har politikerne nylig sagt ja til bruktbilhandel.

Det er også er aktuelt i ABI-bygget.Får ABI nei, er det forskjellsbehandling.

Nylig sa politikerne faktisk nei til å slippe inn kontorvirksomheten HELFO i Grønøra 1-bygget på industriområdet. Hovedutvalgsleder Rasmus Skålholt (Sp) lurte, ifølge ST, på om det ikke bør liberaliseres ytterligere, siden så mange vil inn i bygget.

Årsaken til at noen vil inn, kan imidlertid være at et tomt lokale på industriområdet er billigere enn et lokale i sentrum. Ifølge Skålholts logikk kan man altså flytte aktivitet fra sentrum så lenge noen av en eller annen grunn vil inn på industriområdet.

Men sentrumspolitikk er ikke Orkdal Senterpartis sterkeste side.

Grønøra 1 driver aktiv markedsføring av lokalene, som tidligere var REMA-butikk på Tiller. Eierne har forsøkt å få både helsestudio, undervisning, el-butikk og kiosk inn på Grønøra. De lyktes blant med baderomsbutikk.

HELFO holder i dag til i Statens Hus, som er en del av det såkalte sentrum.

Hans Kringstad

 

Publisert 22.03.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse