Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Herregårdens nabo: Politisk uenighet om avkjørsel til Amfi

Amfi_1.jpg

Amfi ønsker å legge all bilatkomst inn mot parken ved Bårdshaug Herregård. Poltikerne er uenige seg imellom. I hovedutvalg forvaltning onsdag endte det 4-4 for/mot løsningen. Dobbeltstemmen til utvalgsleder Rasmus Skålholt (Sp) ga ja-flertall. Men saken skal til kommunestyret.

Det store spørsmålet er om man skal ta 250 kvm i randsonen av parken for å få til en god rundkjøring/atkomst (bildet over - ill. Solem arkitektur).

Rådmannen mener dette er uproblematisk. De 250 kvadratmetrene er marginale og fungerer ikke som en del av hageanlegget, ifølge saksframlegget. Tapt grøntareal blir erstattet nærmere elva. Parken åpnes mer for allmennheten.

Disse stemte for rådmannens forslag:
Rasmus Skålholt (Sp), Per Kirkaune og Sverre M. Fagerholt (begge Orkdalslista) og Finn Sæther (Ap).

Bårdshaug Herregård AS, der ordføreren er eier, har imidlertid protestert. Protesten gjelder hagen og spesielt frykt for at økt biltrafikk nær herregården vil sjenere hotellets gjester. To representanter foreslo å be utbygger vurdere en annen løsning - å flytte rundkjøringa mot øst.

Det kan imidlertid kreve riving av (det malplasserte og stygge) Statens Hus.

Disse stemte mot å ta 250 kvm inn mot hagen:

Atle Olav Sognli (Ap), Marie Richter (Høyre) Vibeke Ulvin (Venstre), Eva Solstad (Orkdalslista).

Hele tre av 11 politikere i utvalget måtte fratre som inhabile: Tina Øyås (Ap - og ansatt i Coop Orkla Møre). Marit Mjøen (Ap - og styremedlem i den ideelle stiftelsen Bårdshaug Herregård). Solveig Nærup Sandvik (Orkdalslista - og ordførerens stedatter).

Coop Orkla Møre skal utvide sentret med hele 10 000 kvm og bygge parkeringshus. Amfi har trøbbel med å finne en god løsning for atkomst uten å samle trafikken i dagens rundkjøring ved Statens Hus.

Planen er å utvide og justere rundkjøringa.

I dag er trafikkforholdene kaotiske med to atkomster for bil og kryssing for fotgjengere midt mellom.

PS:
Et samlet hovedutvalg vedtok denne gangen å respektere planen for industriområdet Grønøra. Eierne av Grønøra 1-bygget får ikke leie ut til regnskapsvirksomheten HELFO, som i dag holder til i Statens Hus (bildet under).

Hans Kringstad

Statens_hus3_3.JPG

 

Publisert 14.03.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse