Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Smitte på Grønøra: Nye søknader om handel og kontor

Gr__n__r1.jpg

Eierne av Grønøra 1-bygget fikk lov til å leie ut til bruktbilhandel. Nå søker de om å få slippe inn et regnskapskontor som i dag holder til i Statens Hus. Samtidig ber en nabo på industriområdet om å få leie ut til bilsalg fordi Grønøra 1-byget fikk lov.

Denne gangen vil Grønøra 1 leie ut til HELFO. Bak forkortelsen skjuler seg Helseøkonomiforvaltningen.

Virksomheten i Statens Hus har 14 ansatte. Grønøra 1-eierne argumenterer med at det i sin tid ble gitt tillatelse til å slippe NAV inn i det svære bygget på industriområdet. NAV flyttet aldri inn, og rådmannen påpeker at denne dispensasjonen ble gitt før kommunen skjerpet inn reglene.

Rådmannen fraråder på det sterkeste å åpne for HELFO på industriområdet. Saken kommer opp i hovedutvalg forvaltning onsdag. Der pleier flertallet å gi dispensasjon - anført av Orkdalslista og Senterpartiet.

Grønøra 1-bygget har forårsaket en rekke vanskelige saker. Blant annet Baderomsbutikken Comfort kom inn stikk i strid med alle vedtatte prinsipper. Bygget ble i sin tid flyttet fra Tiller. Det har to etasjer, noe som er lite egnet på et industriområde.

Industrivirksomhet holder normalt til på bakkeplan. Nå forsøker eierne å fylle opp tomme lokaler i andre etasje ved hjelp av kontor eller undervisning (tidligere søknad).

Eierne av ABI-bygget like i nærheten har også delvis tomme lokaler. De har skrevet brev til Orkdal kommune for å finne ut hva slags virksomhet som kan tillates.

Konkret har eierne en bruktbilhandel som mulig leietaker. ABI-eierne argumenterer med at Orkdal kommune nylig tillot bruktbilsalg i Grønøra 1-bygget.

"Bilbyen" på Bårdshaug Vest kan etter hvert få konkurranse fra Grønøra industriområde. Det samme dagensog morgendagens kontorlokaler i sentrum.

Dette er ABI-bygget:

gr__n__ra1.jpg 

 

Publisert 08.03.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse