Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bårdshaug Herregård AS protesterer mot Amfi

Amfi_1.jpg

Slik vil trolig det utvidede Amfi kjøpesenter se ut. Hovedatkomsten er planlagt fra rundkjøringa ved Statens Hus. Bårdshaug Herregård AS motsetter seg dette. Selskapet tror - feilaktig - at herregården er vernet etter kulturminneloven.

På tegninga ser du hagen ved Bårdshaug Herregård til høyre. Bygget bak hagen (ligner ei badevekt) er et planlagt parkeringshus.

I motsetning til OTI er Amfi nødt til å bygge p-hus for å få plass til nok biler. Politikerne gikk som kjent bort fra kravet om p-hus ved OTI-sentret.

De samme politikerne i hovedutvalg forvaltning får onsdag Amfi-saken til behandling. Amfi skal bygge på både i bredden og i høyden.

Sentret utvider med 9000 kvm  - til 22 000. OTI skal utvide med 10 000 - også til 22 000 kvm. Samtidig sier Orkdal 2040 at sentrumskjernen skal ligge på Rømme Øvre...

Ved Amfi er det ingen strid om parkering. Det planlagte parkeringshuset skal ta hensyn til herregården og ikke komme så høyt at det blir til sjenanse.

Derimot er det strid om atkomsten. Amfi vil fjerne den ene av to atkomstveger for biler for å gjøre forholdene mer ryddige. Man ønsker å bruke rundkjøringa mellom Bårdshaug Herregård og Statens Hus som eneste atkomst.

Planen er å justere rundkjøringa noe og å ta 250 kvm. av arealet mot herregården. Rådmannen mener dette er kurant, at inngrepet er ubetydelig og at det tar hensyn til hageanlegget.

Bårdshaug Herregård AS protesterer imidlertid. Ordfører Gunnar H. Lysholm eier 50 prosent av selskapet.

I protesten heter det at:
Herregården og hagen er vernet etter kulturminneloven. En hovedatkomst til et kjøpesenter vil være til stor sjenanse for hotellet. Bårdshaug Herregård AS motsetter seg denne løsningen.

I saksframlegget til politikerne skriver rådmannen at Herregården og hagen er IKKE vernet etter kulturminneloven. Farten på trafikken blir lav og det blir derfor lite støy. De 250 kvm som tas benyttes ikke som hage i dag.

Rådmannen mener også at den foreslåtte løsningen vil gjøre parkområdet lettere tilgjengelig for allmennheten fordi det vil komme en turveg forbi.

Om ei uke får du vite hva politikerne mener om Amfis planer - både de i og de utenfor ordførerens parti.

Amfi2_1_1.jpg


Skissen viser det utvidede Amfi kjøpesenter nederst, parkeringshuset øverst til venstre og hotellet og herregården hhv i midten og øverst til høyre. Fra rundkjøringa skal trafikkenledes inn mot p-huset. (Ill: Solem Arkitektur).

 

Publisert 07.03.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

john olav wåtland 09.03.2012 20:17
ser at amfi prøver å trenge seg inn på tomta til Bårdshaug Herregård.den store tabben var at kommunen i sin tid tillot Statens Hus å bygge slik huset ligger idag.for det første så skulle huset ligget PARALELLT med Orkdalsveien.og for det andre så ligger huset for nærme veien/rundkjøringa.kommunen/domus/coop tok ikke høyde for en framtidig vekst som krever utvidelse av vei/rundkjøring.å spille ballen over til Bårdshug Herregård blir for lettvint.og på toppen av det hele så har Coop ei tomt som ligger "brakk".dvs ei grop sør for Statens hus.....

bygg i høyden 08.03.2012 21:51
Nok er nok. Amfisenteret er feilplassert fra før av akkurat som Oti. På og rundt Oti kan man bygge ut uten å ødelegge nærmiljøet. Det stiller seg annerledes på Amfi. Polet og Posten ligger på elvemælen.Parkering og utbyggingsproblemene i front kan ikke utvides på bekostning av kulturelle steder som Bårdshaug Herregård. Tabbeplasseringer fra fortiden kan ikke ødelegge fremtidens infrastruktur og fortidsminner. Amfi har et alternativ. Bygg i høyden.

Skandale 08.03.2012 08:33
Dette synes jeg er skandaløst, att det skal fjernes mere av den praktfulle eiendommen Bårdshaug Herregård. Dette er jo snart det eneste store som er igjen av historien på Orkanger, å det vil være uhørt å fjærne mere av dette. Nå må alle sammen begynne å slå ring rundt alle kulturminene våre, ellers så blir nok allt borte etter hvert. Er personlig meget interesert i lokalhistorie, og synes att denne Byutviklinga og fortettinga som skjer i nedre del av dalen vår er kvalmt. Hvorfor denne fortettinga? Se på all kriminaliteten, doplanging, dopbruk og vinningskriminaliteten som det fører med seg. Jeg er såpass gammeldags og mener att denne utviklinga er skadelig for vårt nydelige dalføre.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse