Besøkstall

57 935 denne måneden

16 197 074 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slutt på gratis skolefrukt - men mer mark i garderoben

08032009188_2.jpg

Denne uka kutter Orkdal kommune ut ordninga med gratis frukt til elevene i barneskolen for å spare penger. Skolefrukt ble innført i 2007. Orkanger barneskole ber foreldre sende med elevene frukt hver dag i stedet.
Og: I dusj- og garderobeanlegget ble det funnet mark igjen fredag.

Ifølge kommunen er marken harmløs. Men både barn og voksne reagerer med vemmelse. Enkelte nekter å gå i svømmehallen så lenge de kan trampe på mark.

Dusj- og garderobeanlegget og svømmehallen har hatt behov for istandsetting i flere år. Nå skal det etter planen snart skje.

Men bare et nytt svømmeanlegg kan gi folk et tidsmessig 08032009189_1.jpgtilbud. Noe slikt kommer neppe på mange år. Orkdal kommune valgte ikke å satse på samlokalisering med feks en videregående skole i Idrettsparken. 

Nå har partiene som bestemmer vedtatt at kommunen skal spare mange titalls millioner før det blir byggestart for en svømmehall. Den blir fysisk adskilt fra alle skoler.

På barneskolen er gymsalen stengt på grunn av fuktskader i golvet. Golvet ligger over dusj- og garderobeanlegget.

Gym er flyttet til Orklahallen. Der er det også fuktig. Gammelhallen lekker som en sil for tida, og brukere må improvisere med golvtørk.

Ordfører Gunnar H. Lysholm og partnerne hans i flertallsgruppa har imidlertid vedtatt som prinsipp at det ikke skal bygges ny Bane 3 før hele hallprosjektet er krympet slik at prisen  blir maks 38 millioner.

Orkdal kommune har folkehelse som ett av satsingsområdene. Slutt på skolefrukt gjør at rektor og FAU ved barneskolen på Orkanger nå prøver å få til en frivillig ordning der elevene spiser medbrakt frukt og grønnsaker hver dag.

Ifølge FAU er det et problem at en del foreldre sender sjokolade og kjeks med elevene på skolen. Disse elevene har fram til nå fått frukt likevel gjennom gratisordninga.

Orkdal kommunestyre vedtok for noen år siden at Orkdal skulle bli en av landets ti beste skolekommuner innen 2012.

Det gikk ikke. Kommunen har ikke publisert noe resultat. Men etter de fleste mål som nasjonale prøver og lignende har Orkdal kommune en høyst middelmådig plassering blant landets over 400 kommuner.

Hans Kringstad

 

Publisert 28.02.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Per Post 28.02.2012 22:34
Når ikke våre folkevalgte vil satse på de unge i kommunen, da er det noe galt. Nedskjæringer på det svakeste ledd, som skal overta kommunen! En skam. Man får hva man sår.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse