Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger: Boligmarked nesten uten boliger

66_1137108830_1.jpg

Bare fire - 4 - boliger på Orkanger ligger nå ute på finn.no. I tillegg kommer noen leligheter under oppføring på Rømme Amfi. Ett av objektene er Kåres gate 32 (bildet) med to boenheter. Prisantydning 1 090 000.

Tilflyttinga til Orkdal var beskjeden i fjor og det bygges lite nytt. Men noen tomme hus kommer til å få folk etter hvert.

Corner_SOLBUG__RDEN.jpg

To eksempler ser du på dette bildet. I Solbugården og nabobygget ("Corner"  for de som har levd ei stund), vil det trolig bli liv igjen snart etter flere års med tomme leiligheter.

Nybygg_K__resgata.jpg

Tomannsboligen på bildet over er en sjeldenhet; et helt nytt hus som ledd i fortetting på Nerøra. Begge leiligheter er solgt. Bygget ligger i Kåresgata.

Det store "Anrkværn-huset" i Njardargata er for øvrig solgt.

I hele Orkdal er det nå registrert bare 14 salgsobjekter på finn.no. Det ene omfatter riktignok flere boenheter: Nye leiigheter på Rømme Amfi er til salgs for 1 680 000 til 3 millioner kroner.

Ellers er det ikke annet på Orkanger enn:

* En leilighet på Hov (2 millioner - 94 kvm).

* En leilighet i Nerviksdalen/Bekkfaret (1 250 000 - 61 kvm).

* En leilighet i Orkdalsveien 45, vis a vis skolen (ny pris 1 890 000 - 90 kvm).

* Og altså det grønne huset i Kåresgata.

Samtidig:
* Middelskolen står tom (4 leiligheter).

* Blåsmo-/Toyota-eiendommen kunne ha rommet 60 boenheter, ifølge offentige planer, men Martin Tangen Gudmundsen bygger ikke ut.

* Brannstasjonen forfaller (solgt av kommunen til Tangen Gudmundsen). Har et potensial på 20 boenheter.

* Rømme Øvre (Sæther/Rømme) kan løsne når kravet om forretning på bakkeplan forsvinner. Anslagsvis 300 leiigheter.

* Norpark-tomta (ODV) har ligget brakk i en årrekke trass i konkrete planer (ca 10 boenheter).

* Joplassen boligfelt kan gi villabebyggelse (60-80 hus), men med høye kostnader. Nå skal trolig høyspenten flyttes før Salvesen og Thams går videre.

* Hov Terrasse over Joplassen har ikke kommet trass i mangeårige planer (25 boenheter).

 

Publisert 26.02.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

stjerneeksempel 27.02.2012 23:18
Apropo Sogndal. Der har dei forstått det. Alt i gangavstand. Sentrum ikkje større enn Nerøra på Orkanger. Der har dei laga et sentrum med utganspunkt i den gamle handlegata. Rundt den har dei lagt et stort butikksenter, gedigent kulturhus,rådhus,kommunale etatar, vidaregåande skole, høyskole, fotballarena,idrettsarena, idrettshall og innendørs fotballbane. Det sier seg sjøl hva man holder på med i Orkdal. Småkongar både innanfor politikken og idretten arbeider kynisk kun for eiga vinning. Da får me de som Orkdal begynner å bli kjent for. Eit ikkje-sentrum med økande grendestrid og uenighet. Helsing opprinnelig sogning.

motsatt 26.02.2012 22:58
Hovedårsak. Det gjøres for dårlig arbeid av kommunen for at folk ønsker å flytte hit. Eks den totale mangelen på en samlende og moderne sentrumskjerne, mangelen på en samlet videreg.skole allmf/yrkesf i samkjøring med industrien/industriområdet,hva med mulighetene for en høyskole? I Sogndal får de det til fordi utkantgrendene godtar at det viktigste samles i sentrumskjernen.i Orkdal jobbes det stort sett motsatt og resultatet blir deretter.

berit gjølmesli 27.02.2012 10:48
Helt enig.

tore 26.02.2012 21:16
Å gjett om æ glæ mæ t å fløtt innj i kaaresgata:)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse