Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalslista & co: Bedre for OTI - verre for Sæther/Rømme

DSC_0018_1.JPG

Orkdalslista, Senterpartiet, Høyre og Venstre bestemte onsdag å gi OTI-sentret et nytt konkurransefortrinn framfor "indrefileten" Rømme Øvre (Sæther/Rømme): OTI-eierne slipper å bygge p-hus når de utvider OTI med 10 000 kvm. På Rømme Øvre er det krav om dyr kjellerparkering. Mer om temaet i Orkdalsmakta.

Arbeiderpartiet ble som vanlig stående alene i det tunge hovedutvalg for forvaltning.

I tillegg til å gi Rømme Øvre et handikap, vedtok Orkdalslista & co at det blir lov å sette opp boligbrakker inne på Grønøra industriområde - i strid med rådmannens anbefaling.

De sju som bestemmer sentrumsutviklinga gjennom dette utvalget er:
Per Kirkaune, Sverre Magne Fagerholt, Solveig Nærup Sandvik, Eva Solstad (Orkdalslista).
Rasmus Skålholt (Sp).
Marie Richter (Høyre).
Erik P. Tronvoll (Venstre).

Tronvoll er vara for Lavrans Skuterud som har permisjon. Skuterud har tidligere våget å bryte ut av Lysholm-blokken i plansaker.

Tronvoll er kjent for at han "ikke vil bygge kulturhus for ørbøggen." Han var sterkt mot industriutbygging nær Orkanger sentrum og samlet underskrifter i den korte perioden han bodde på Orkanger.

OTI-vedtaket kan få alvorlige følger for sentrum. Rådmannen peker på utbyggingsplanene ved varehusene som et problem med tanke på å få annet enn boligblokker på Rømme Øvre.

Den lokale utbyggeren Per Opøyen har tatt opp samme dilemma. Rådmannen anbefalte likevel å gi etter for OTIs trussel om at de dropper utbygging hvis kommunen fortsatt krever p-hus.

I fjor vår vedtok kommunestyret kravet om et mindre parkeringshus. OTI-eierne godtok, men kranglet om utgiftene til en gang- og sykkelveg.

Et p-hus vil både utnytte knappe arealer bedre - og ikke minst - bety litt mer likebehandling i forhold til Rømme Øvre. Der blir billig bakkeparkering bannlyst.

Anført av Orkdalslista har flertallsgruppen i dag gitt ideen bak Orkdal 2040 enda et slag.

Nå må OTI love å bygge p-hus hvis det blir et andre byggetrinn. Ingen vet om et trinn 2 noen gang kommer.

Orkdalslista  & co stoppet ikke der:
Adecco ønsker å sette opp ei brakke med 22 boenheter ved Reinertsen inne på havna. Rådmannen fraråder - blant pga risikoen for at det utvikler seg en hybelhuskultur, og at folk må bo i industristøy.

Ikke noe problem, mener flertallet. Rasmus Skålholt fremmet ja-forslaget.

Hans Kringstad

 

Publisert 15.02.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 15.02.2012 20:58
Utrolig. Hadde gjort seg med 5% nord - koreansk tenkning.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse