Besøkstall

5 644 denne måneden

5 516 601 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slik så Orkanger ut da 2011 ble til 2012 - og litt om Follo

IMG_0303_1.jpg

En av orkangervel.no sine lesere tok dette bildet fra Bakkan da Orkanger gikk inn i 2012. Legg blant annet merke til den opplyste Gjølmebrua, som er symbolet for Orkanger-dagene. Vi legger ut bildet selv om året er ei uke gammelt.
Samtidig mener Orkdal kommune at det har gått for fort i svingene på Follo.

Kommunen gjennomførte i august bygningsteknisk tilsyn i forbindelse med utbygginga ved Orkdal vidaregående skole. Det har endt med at selskapene Teknoconsult AS og Prosjektutvikling Midt-Norge AS er innrapportert til staten.

Rapporten går til Direktoratet for Byggkvalitet (tidligere Statens Bygningstekniske etat). Selskapene risikerer sanksjoner.

Tilsynet gikk på brannsikkerhet. Orkdal kommune listet opp 36 forskjellige punkter som enten var regelbrudd eller forhold man krevde en nærmere forklaring på.

Sakene gjelder blant annet brannsikkerheten i rødbygget ved skolen. Bygget ble tatt i bruk etter oppussing ved skoleårets start mens diskusjonen mellom kommunen og foretakene pågikk.

Et annet sentralt punkt er brannsikkerhet i tilkoblingen mellom rødbygget og det nye bygget og idrettshallen.

Orkdal kommune skriver i brevet til direktoratet at foretakene Teknoconsult og Prosjektutvikling Midt-Norge AS mangler systemer som rydder elementære mangler av veien.

Flere av de omstridte forholdene er avklart i løpet av høsten. Andre spørsmål har selskapene fått frist på seg til 15.februar med å besvare.

Nye lokaler på Follo skal snart stå ferdige. Idrettshallen skal være klar til sommeren.

Bildet under viser nybygget og hallen i en tidlig fase av bygginga.

DSC_0031_1.JPG 

Publisert 07.01.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse