Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Godt nytt år: Orkanger kan få BMX-bane til sommeren

DSC_0011___Kopi_1.JPG

Godt nytt til unge syklister: Hvis alt går etter planen får Orkdalsbanken skateboardpark en BMX-bane som nærmeste nabo i år. BMX er ei løype for cross-sykling. Både barn, ungdom og politikere har etterlyst et slikt tilbud. Orkanger vel tar sikte på å lede prosjektet.

Orkdal kommune tilbyr seg å leie ut gratis et område på 15 x 140 meter på sirkustomta til Orkanger Vel.

Arealet strekker seg i et belte fra skateboardparken og langs Havneveien helt fram til enden av sirkustomta.

Et utkast til leieavtale inneholder også en del forpliktelser for velforeninga. Styret tar stilling til forslaget på første møte på nyåret.

Det som videre må skje er å beregne kostnader og søke om spillemidler for nærmiljøanlegg - eventuelt skaffe en sponsor. Orkanger Vel blir trolig søker.

Magnus Stadsnes, Roar Lorentzen og andre i foreldreutvalget for skateboardparken har sett på praktisk utforming av BMX-banen sammen med barn og ungdom. Her er det mange spennende muligheter.

Selve prosjektet er enkelt: Det må kjøres på masse for å lage ei kupert løype med hopp og andre utfordringer. 

Til våren starter trolig arbeidet både med å bygge ut Orklahallen og friidrettsanlegget i Idrettsparken. Det kan være aktuelt å bruke overskuddsmasse fra disse prosjektene.

Skateboardparken har vært en suksess med mange brukere fra hele kommunen siden åpninga høsten 2010. Det har vist seg at enda flere trikser med sykkel en med rullebrett.

En bane vil gi et bedre tilbud til sykkel-entusiastene samtidig som det trolig frigir plass på skaterampene.

Valget av tomt for BMX-bane har skjedd i samråd med Orkdal kommune. Kommunen foreslår en ti-årig leieavtale for arealet. Det brukes i dag til parkering ved spesielt store arrangement, og ligger i randsonen på tomta som sirkus og tivoli leier.

Du ser det aktuelle området bak syklistene på bildet under. Det  strekker seg fra skateboardparken og langs Havneveien i 140 meters lengde helt til krysset mot Grønørveien.

DSC_0048_1.JPG

 

Publisert 01.01.2012


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse