Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny klage på Middelskolen: Takplater tatt av vinden

Middelskolen_1.jpg

Natt til mandag måtte naboene samle sammen svære plater som blåste av taket på den vernede Middelskolen. Takplatene kunne i verste fall ha drept folk. I stedet slapp naboene med oppryddingsarbeid og en skadet trampoline.
Nå er Middelskolen og eierne innklaget til Orkdal kommune nok en gang.

Bildet over viser hvor platene er borte - ut mot mønet i bakgården, over vinduet til venstre.

Takplatene er både tunge og skarpe i kantene. Virvlende omkring i tettbebyggelsen i stormen natt til Middelskolen_2.jpgmandag fungerte de som livsfarlige våpen.

Naboene sikret de løse platene ved å legge dem i garasjer i nabolaget. De varslet også eier, som har latt Middelskolen stå tom siden 1990-tallet.

Eierselskapet ARTO (familien Bye) har tidligere betalt tvangsbot på 200 000 kroner til Orkdal kommune som bygningsmyndighet for brudd på frister og pålegg gjennom en årrekke.

Middelskolen ble tatt opp under eventuelt i hovedutvalg forvaltning tidligere denne måneden. Bygget er vernet, og inneholder fire leiligheter.

Orkdal kommune kan komme med nye pålegg dersom Stabbur_Middelskolen_1.jpgbygningen representerer en fare (feks løse takplater) eller at den kan bli ødelagt pga manglende vedlikehold (feks tak uten beskyttelse.  mot regn.)

Til høyre ser du uthuset ved det gamle skoleanlegget.
Ifølge naboene ble stolpen på trampolina under slått skjeiv av ei flygende takplate fra Middelskolen.

Trampoline_1.jpg

 

Publisert 28.12.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

gerd nordli 02.01.2012 23:16
Plan-og bygningsloven,som gjelder for alle kommuner i Norge,sier klart og tydelig at ved fare for liv eller hvis det er til sjenanse for beboere,skal de som står for f.eks.bygg som Middelskolen snarest rydde opp.Derfor bryter også Orkdal kommune mot norsk lov.

sjokkert nabo 28.12.2011 15:11
Dette er jo reine galskapen. Det bor masse barn i nabolaget som kan bli skadet eller drept. Orkdal kommunes passivitet er en skandale og Artos lek med kommunen på samme nivå. Nå må det handles.

like sjokkert nabo 28.12.2011 21:23
Helt enig med sjokkert nabo! Uholdbart! Hvor lenge skal eierne få holde på?

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse