Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Solbugården ferdig rehabilitert: Leiligheter til salgs

Solbu_1.jpg

Den flotte Solbugården har gjenvunnet sin gamle storhet og stolthet. Nå er leiligheter til salgs med prisantydning fra 1 250 000 til 1 750 000 kroner. Hus skal ha folk. (Foto: Megleronline).

Prosjektet i Solbugården viser at det er fullt mulig å rehabilitere med stil og kvalitet innenfor det vernede området på Nerøra.

Bygningen er oppgradert fra innerst til ytterst. Det er rullet ut plen i bakgården. Hver leilighet har fått en biloppstillingsplass.

solbugrd2.jpg 

Nå starter salget. Snart vil det vise seg hvem som skal bo i en av de mest markante gårdene på gamle Orkanger: Den ene veien har du utsikt nedover Kåresgata. På motsatt side ligger Hermetikken og Gammelosen.

solbugrd1.jpg 

Landhandler og trelasthandler Brynjulf Olsen begynte å bygge en stor forretningsgård her i 1860, ifølge Orkanger Historie. Megleren som selger skriver at byggestart var ca 1840.

I hvert fall: Edvard Solbu kjøpte eiendommen i 1891, derav navnet. Bygget var i Solbufamiliens eie inntil for få år siden.

Til sommeren skal gården males med kvalitetsmaling, ifølge salgsprospektet.

Detaljer som den gamle hoveddøra ( bildet under) ut mot Orkdalsveien/Kåresgata er for øvrig omtalt og avbildet i kommunens nye bygeskikkveileder.

Solbug__rden.jpg

Også nabobygget "Corner" ser snart ut til å være ferdig etter en kaotisk prosess. Der har forsinkelsene vært ekstreme etter kjappe eierskifter, konkurs i boligbyggelaget og byggestopp pga tiltak i strid med tillatelser.

Da gjenstår det å se om også Middelskolen snart får folk i de fire leilighetene, eller om flikking på fasaden er nok til at kommunen bare må akseptere at eierne lar bygget stå tomt. Her har det vært snakk om svære dagbøter.

Martin Tangen Gudmundsens tomme og lite vakre eiendommer er også en utfordring i en kommune med stor etterspørsel etter leiligheter. Men nå ryddes det i hvert fall ved Blåsmo-eiendommen (tidligere Hell Bil).

 

Publisert 05.12.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

gerd nordli 05.12.2011 15:11
Solbugården har igjen blitt et vakkert bygg,endelig noen som har skjønt at folk må ha det pent for å trives.Det gjenstår nå og se om brannstasjonen,middelskolen og diverse andre bygg får samme fine behandling.Hvis ikke må kommunen reagere med å gi eierne kraftige bøter,noe annet vil ikke hjelpe mot disse eiendomsspekulantene.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse