Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Skal selge Orkdal som mer enn industrikommune

B__rdshaug_002_2.jpg

Nå vil politikerne markedsføre Orkdal som mer enn "Industrikommune nummer 1". Flertallet i formannskapet støtter et forslag fra Ap/SV om å starte et målrettet arbeid for å selge Orkdal overfor bla. merkevarekjeder, nisjebutikker og offentlige etater. Formål: Skaffe etableringer i sentrum på Orkanger og Fannrem - og nye innbyggere.

Innspillet kom som et såkalt tekstforslag i forbindelse med budsjettet og handlingsplanen. 

Hvis det går gjennom i kommunestyret, betyr det at rådmannen får følgende oppdrag:

Lage en plan for å styrke sentrumsutviklinga ved å markedsføre Orkdal overfor varehandel, kontorvirksomhet og offentlige etater som kan tenkes å ville etablere seg.

Forslagsstillerne viser til at Orkdal kommune har arbeidet målrettet og troverdig for å skaffe ny industri til kommunen.

I forslaget heter det at:
"Kommunestyret ser at et lignende innsalg (som overfor industrien) også må skje dersom sentrumsplanen ”Orkdal 2040” skal bli troverdig. Både politikere, ordførere og administrasjon må i fellesskap markedsføre regionsentret på samme måte som industrikommunen."

De ser en mulighet til å gjøre Orkdal mer attraktiv for etableringer og nye beboere ved å profilere arbeidet innen idrett og frivillighet - og de mange flotte anleggene.

Ordrett gjengitt:
"Et potensial for markedsføring er Orkdal som idretts- og frivillighetskommune. Med store idrettsanlegg i Idrettsparken, Knyken og Follo - og kanskje nytt badeanlegg i Gammelosen, er regionsentret attraktivt for både etablerere og innflyttere.

Tre stemte nei til forslaget: Høyre, FrP og KrF.

Orkdalslista, Senterpartiet og Småbylista stemte ja sammen med Ap og SV.

Orkdal 2040-regnskap:
Alle partier stemte for at rådmannen i alle saker skal vurdere konsekvensene i forhold til vedtatte mål i Orkdal 2040 (feks om et forslag er i samsvar nmed eller i astreid med målet om å skape en konpakt bykjernemed gangavstand mellom tilbud).

I vedtaket hedet også at rådmannen må legge fram halvårlige regnskap over vedtak med betydning for målsettingene i Orkdal 2040.

Apropos markedsføring:
Orkdal har hatt beskjeden folkevekst den siste tida. Årets første ni måneder økte folketallet med 86, hvorav 32 var netto innvandring fra utlandet.

Blant annet tilbudet på bildet under KAN bety noe når folk vurderer å flytte til Orkdal, eller feks fortsette å bo i Trondheim og pendle hit - noe over 300 gjør.


osen5.jpg

 

Publisert 24.11.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse