Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ukeslutt: Gågate på Orkanger - og litt om stråling

gata3_1.JPG

Er det smart å gjøre dette til ei gågate? Tja, si det. Fremskrittspartiet mener "ja". Les mer om gågate, kunnskap som prinsipp og stråling i Ukeslutt i gjesteboka.

 

Publisert 19.11.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

kjedeleder 20.11.2011 16:38
Orkdal kommune har ALDRI lagt til rette for riktig sentrumsutvikling til det beste for innbyggere og handelsaktiviteter. Butikker, handelssentra og andre viktige institusjoner har fått vill og tilfeldig plassering. De siste årene har det likevel blitt bedre fokus på sentrumsutviklingen, spesielt gjennom Orkdal 2040. Men det ser ut som om toget har gått og at det er for seint. De fleste politikerne ser ikke ut til å hensynta konklusjonene av Orkdal 2040. Med Amfi og Otis sterke markedsposisjon blir det en umulighet de nærmeste tiårene å få tak i gode og riktige kjeder og butikker til Sæther Rømme. Kommunen har hverken vilje eller økonomi til å flytte Oti og Amfi. Håpet kommer først den dagen Orkanger har fått 5-8 tusen flere innbyggere. Det kan fort ta mange tiår. Negative påstander? Nei, bare riktige historiske fakta. Håpet for et noen lunde brukbart sentrum er å bruke Sæther Rømme på en enkel måte. Park, planlegg ev. et fremtidig Rådhus og en stor videreg.skole. Butikker, kjeder o.l.vil realistisk sett bli meget vanskelig.

Roald Furuli 27.11.2011 00:06
Den som så reportasjen fra Steinkjers gamle handlegate kontra kjøpesentrene i Dagsrevyen 27/11 skjønner at handelsnæringa i Orkdalsveien går ei mørk tid i møte. Dette er gjengs i hele Norden. Kundene trekkes dit det er køståing og mye folk. En må nok se i øynene at flere og flere butikklokaler i Orkdalsveien blir tomme.Sånn er tiden og fremtiden er Amfi og OTI.Sentrum blir aksen mellom kjøpesentrene og derfor gjorde politikerne riktig da de besluttet at kulturhuset skal ligge på Bårdshaug.

Hans Kringstad 27.11.2011 10:22
Vi har valget mellom å gi opp eller å arbeide for et levende sentrum i tillegg til kjøpesentrene. Jeg mener det er galt å gi opp selv om de styrende partiene i Orkdal ikke bryr seg. For mye står på spill. Det finnes mange, mange gode eksempler i hele Norden på småbyer som får sentrum til å fungere med nisjebutikker, kafeer og kultur. Men på Orkanger har vi et kjempepropblem pga manglende politisk vilje til å prøve.

butikkeier 20.11.2011 12:44
Gågate er en god ide MEN hvis den skal bli realistisk må mye gjøres helt annerledes. Først må de beste butikkene på OTI og AMFI flyttes inn i Orkdalsveien for å trekke folk og kunder. Realistisk ? Kommunen må ellers flytte annen aktivitet inn i gata og til Sæther Røhme. I dag gjøres det motsatte. Hvis gågata hadde blitt laget i dag med dagens Oti og Amfi og politkere uten sans og forståelse for sentrumsutvikling hadde de aller fleste butikkene og aktivitene gått konkurs eller blitt nedlagt i løpet av kort tid.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse