Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nå kommer nye boliger i Kåresgata

NyttHusK__resgt.jpg

Det bygges ikke nytt hvert år i Nerøras hovedgate. Ikke hvert tiår, heller. Men nå kommer en ny vertikaldelt tomannsbolig i Kåres gate. Dette er fortetting i praksis.

Bygget reiser seg litt tilbaketrukket fra gata mellom nummer 35 og 37. Det vil si rett i forlengelsen av Claussens gate.

Grunnarbeidene har startet og snart har Nerøra og Kåresgata fått noen nye beboere.

Denne gata var handelsgata på Orkanger helt til rundt 1970. Butikkene lå på rekke og rad fra Bolla-kiosken og slakter Rønning nederst, og opp til Samvirkelaget og tobakksforretningen i Solbugården på motsatt side av svingen.

Solbugården har riktignok adresse Orkdalsveien, men den markerer starten - eller slutten - på Kåres gate.

Også i Solbugården kommer det folk. Oppussinga nærmer seg slutten. En liten detalj; det har kommet opp lys på sidene av den opprinnelige inngangsdøra ut mot gata (bildet under, ta en tur og se). Denne døra er avbildet og omtalt i byggeskikkveilederen Orkdal kommune nylig ga ut. Mer om den her.

Solbug__rden.jpg

Nerøra har kvaliteter og historie som i liten grad er synliggjort. En messingplakett pryder imidlertid ett av husene i Kåresgata - nummer 12. Den satte Orkanger Vel opp for noen år siden for å fortelle at i dette huset ble forfatteren Johan Bojer født. Ei av sidegatene til Kåresgata er for øvrig oppkalt etter Bojer.

Fortetting i sentrumsområdene er i tråd med Orkdal kommunes vedtatte politikk. Men fortettinga går seint bortsett fra ved Rømme Amfi.

Investoren Martin Tangen Gudmundsens eiendommer står mer eller mindre som spøkelseshus. Blåsmobygget (tidligere Hell Bil) og den gamle brannstasjonen har plass til 80 leiligheter, ifølge kommunens anslag.

Thamshavntunet nedenfor gamle Orkanger stasjon har ligget brakk i år etter år siden Orkdal kommune omregulerte fra friområde til bolig. En ny søknad om rammetillatelse fra Panark arkitekter inneholder flere avvik og mangler i forhold til regulringsplanen, ifølge Orkdal kommune. Det er for lengst planlagt to bygg med flere leiligheter her hvor ordføreren foreslo kirkegård:

tunet2_2.jpg

Middelskolen er en tragikomisk historie for seg. Etter år med brevveksling mellom kommunen og eieren, og trusler om dagbøter, står huset nå med en fasade som er pusset opp - og fortsatt med fire ubebodde leiligheter.

Hans Kringstad

 

Publisert 15.11.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse