Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Arboretet i Hovslund: Dugnad og nytt løft for glemt perle

Arbo1_1.jpg

Lørdag arrangerte Storåsfeltet Vel dugnad (bildet) i arboretet i Hovslund. Planen er at den lokale velforeninga og ungdomsskolen i fellesskap får Orkangers gjemte perle fram i lyset. Her finner du ro, dyreliv, fugleliv, utsikt og spennende informasjon om 32 treslag.

Bildet over er fra starten på lørdagens ryddedugnad.

Visste du at:
* einer kan bli tusen år gammel?
* redskap av rogn skulle beskytte mot trolldom, ifølge gammel overtro?
* spisslønn er mye brukt til musikkinstrumenter?
* sitkagran er den tredje største arten av verdens grantrær, og at den kan bli 90 meter høy i Nord-Amerika?

Dette og mye, mye annet kan du lese om på ei vandring blant trærne i arboretet.

Arbo2_1.jpg

Isak Ellefsen, Hedda llefsen og mor Reidun Flenstad på jobb i arboretet.

Orkanger Vel har et ansvar for Hovslund og har investert mye penger i anlegget. Nå har vi gjort en avtale med Storsåfeltet Vel i Hovsbakkan for å utvikle området og gjøre det mer kjent.

Storåsfeltet Vel tar seg av rydding og stell sammen med Orkanger ungdomsskole. Orkanger Vel kjøper nye trær til utplanting, bord, benker og annet utstyr ved behov og i den grad vi har råd.

Lørdag møtte 25-30 til dugnad med stort og smått - anført av Stein Dyrseth som er leder i Storsåfeltet Vel og Reidar Omland ved ungdomsskolen. Vi har lenge hatt en plan om at hvert klassetrinn ved skolen får plante et treslag som elevene kan følge gjennom tre år - og gjerne videre.

Arbo4_1.jpg

Isak Ellefsen debuterte som dugnadskar.

Orkanger Vel har bidratt med 25 000 kroner i kjøp/tilskudd til Storåsfeltet Vel. Til gjengjeld overtar Orkanger Vel en skaterampe som vi plasserer i skateparken, og vi får noen som tar ansvar for stell i arboretet.

Storåsfeltet Vel ønsker å bruke pengene på lys på leikeplassen i boligfeltet. I tillegg forsøker den aktive velforeninga å få hjelp fra kommunen med lys og fast dekke på gjennomfartsveien i det tette feltet.

Arbo5_1.jpg

Fra venstre; Kjell Rød, Bjørnar Strand, Stein Dyrseth og Reidar Omland.

For to år siden kjøpte Orkanger Vel inn nye skilt med informasjon om treslagene. Her finnes både naturlige og innførte arter. På dugnaden lørdag ble det fikset på skiltene etter telas herjinger.

arbo2.jpg

I Hovslund kan du lese og lære om bergfuru og 31 andre treslag. Parken er et funn for skolene og en gave til befolkninga.

Orkanger Vel gruset opp de største stiene i Hovslund for tre år siden. I tillegg krysser et nett av små stier området, men de vokser fort igjen.

Her finnes også ei ganske stor ballslette som ikke er i bruk lenger. Sletta gror ned, men kan bli et aktivum for både unger og voksne med enkle midler.

På denne linken kan du lese om treslagene i Hovslund.

arbo3.jpg

Ta en tur til Hovslund. Kanskje treffer du et rådyr. Du får garantert se buskfuru.

Til slutt dagens utsikt fra arboretet:

Arbo7_1.jpg

 

Publisert 05.11.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse