Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal kulturscene: Legendarisk krim og klassisk musikk

DICKIE_DICK1.jpg

Dette er festuka på Orkdal kulturscene. Kulturetaten byr på to av sesongens absolutte høydepunkter i løpet av fem dager.
Onsdag: Trondheimsolistene, kammerorkester i verdensklasse.
Søndag: Dickie Dick Dickens - hylende morsomt gangsterliv (bildet).

Billettsalget har av  en eller annen grunn ikke tatt av. Trondheimsolistene først (bildet under), siden de kommer allerede onsdag.

solistene1.jpg 

Besøket på Orkanger er det siste før en stor Englandsturné. Repertoaret er lett tilgjengelig. Det gjør ingenting om du aldri har vært på klassisk konsert før. En gang må være den første og Trondheimsolistene er noe av det beste du kan få.

De kommer til å spille blant annet Tchaikovsky, Haydn og den kjente Holbergsuiten av Grieg.

Og så søndag - selveste Dickie Dick Dickens! Radiotearets legende har gått til scenen. Riksteatrets opptreden på Orkanger er faktisk aller siste stopp på en turné som kun har høstet jubel og lovord.

Dickie Dick Dickens-oppsetningen regnes som den beste komedien Oslo Nye Teater hadde på programmet forrige sesong. Nå får du den rett utafor stuedøra.

Johannes Joner spiller hovedrollen, Monica Hjelle spiller Effie Marconi (hørt henne på radio?), og 50 menneskestore dokker dukker opp på scenen som andre elleville skikkelser fra underverdenen - inkludert skurken Jim Cooper.

Kulturleder Arne Fagerholt så forestillingen i Oslo i juni. Han melder følgende:

"Det er noe av det beste jeg har sett. Johannes Joner er utrolig morsom, han leker seg meg rollen og med publikum. Det går i høyt tempo med intriger, ran, skyting og bilkjøring (!). Radioens fantasibilder fra barndommen kommer til liv i overraskende og lattervekkende vendinger. Jeg og resten av publikum lo og applauderte fra begynnelse til slutt, forestillingen har ingen dødpunkter!"

Enda et glimt fra oppsetningen som altså kommer til Orkanger søndag (Foto: L-P Lorentzen).

DICKIE_DICK2.jpg

 

Publisert 24.10.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Arne Fagerholt 25.10.2011 20:46
Billettsalget på Dickie Dick Dickens har tatt seg opp, så nå gjelder det å sikre seg billetter! På Trondheimsolistene derimot, er det fremdeles stor kapasitet, så det er også muligheter for billetter ved oppmøte!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse