Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orklahallen får refs etter Julegalla

buss_hallen_001_1.jpgBrannsjefen i Orkdal retter svært alvorlig kritikk mot Orklahallen som utleier etter Julegallaen 22.november. 2500 mennesker var innenfor dørene i en hall som er godkjent for 1410. Arrangøren Gastro Event solgte tusen billetter "for mye" før Orklahallen søkte om dispensasjon - bare fire dager før Julegallaen. Saken kan få følger for senere arrangement, skriver brannsjef Leif Harald Bremnes.

I et brev til hallen skriver Bremnes at dispensasjon ble gitt "helt ekstraordinært".

Orkdal kommune havnet i en tvangssituasjon fordi billettene allerede var solgt. Et avslag på søknaden om dispensasjon ville endt i skandale for arrangøren. Flere hundre mennesker måtte ha blitt avvist i døra - med de økonomiske følgene det ville ha hatt.

Arrangøren er pliktig etter loven å melde fra om store arrangement i god tid. Brannsjefen stilte en rekke krav i forbindelse med at dispensasjon ble gitt i siste liten. Blant annet var et vaktlag fra brannvesenet til stede ved hallen hele kvelden. Kostnaden må arrangøren dekke.

Brannsjefen skriver at det ikke vil bli gitt dispensasjon for framtida uten at helt spesielle krav er tilfredsstilt fra Orklahallens side.

Flere gjester har reagert på trengselen under Julegallaen. En av dem skriver i et brev til Orkdal kommune at han vurderer å politianmelde brannsjefen på grunn av manglende sikkerhet.

buss_hallen_004_1.jpg- Når vi skulle ut sto folk stinn fast i hoveddøren, heter det i klagebrevet.

Orklahallen sliter med vanskelig økonomi og er oppmuntret til å skaffe økte inntekter gjennom store arrangement. Orkdal kommune, som lot nåde gå for rett, er største andelseier i hallen.

Det er tidligere gitt dispensasjon for inntil 1800 mennesker i Orklahallen. Under Julegallaen ble rekorden hevet til 2500.

 

 

Publisert 27.11.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse