Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Christian Falch: Her sikres Pavens djevel-ritual på film

eksorsisten2.jpg

Filmteamet til Christian Falch fra Orkanger har dokumentert ritualet rundt en djevelutdrivelse i regi av Den katolske kirke. Det skjedde i Peru i august, sier Christian til Byavisa. Scenen er et gjennombrudd i arbeidet med filmen om Pavens djevelutdriver, pater Fortea.

Pater Fortea er Vatikanets sendebud når kirkens menn mener at djevelutdrivelse er nødvendig.

Christian Falch og kollegene hans har vunnet Forteas tillit og fulgt ham verden rundt. I høst oppnådde de å feste til filmen at en antatt besatt kvinne - en ingeniør fra Colombia - blir behandlet med eksorsisme.

Christian beskriver det du ser på bildet slik i Byavisa:

"Her ligger det jeg velger å kalle vår besatte hovedperson på gulvet. Knelende ved siden av henne er eksorsist pater Fortea. Fotograf Ole Andreas Grøntvedt filmer seansen. Flekkene på gulvet er dråper av hellig vann, som det ble brukt mye av."

"Det vi har fått på film kan ikke beskrives som noe annet enn ekstraordinært."

Prosjektsjef Marie Sjo i dokumentar- og faktaavdelingen i NRK sier at hun aldri før har sett bilder av fenomenet eksorsisme i dokumentarformat.

Sjo tror interessen vil være stor blant TV-selskaper i en rekke land. Etter planen skal filmen være visningsklar til våren. Den har arbeidstittelen "Padre Fortea - eksorsisten."

Christian Falch og Orkanger-selskapet Gammaglimt har oppnådd høy status som dokumentarfilmskapere i løpet av kort tid. "Kampen om Thamshavnbanen" har allerede gått på NRK.

Både eksorsist-filmen og et prosjekt om vaneforbryteren, drapsmannen og kongevennen "Gulosten" har internasjonalt potensial.

Nedenfor et bilde fra opptak av Pavens djevelutdrifter under en sandstorm i Judea-ørkenen:

Sandstorm2.jpg


 

Publisert 20.10.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

beundrerinne 21.10.2011 15:33
Helt enormt.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse