Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Eksotisk i handlegata: La Verte marked har åpnet

DSC_0006.jpg

- Velkommen! sier Ciza Ngoholo - opprinnelig fra Kongo. Denne uka prøveåpnet butikken La Verte Marked (fransk for Det Grønne marked). Dermed har handlegata på Orkanger fått et eksotisk utsalg av krydder, sauser, drikker og grønnsaker du ikke finner i andre lokale butikker.

Det er fortsatt gråpapir på noen av vinduene i bygget der Fix Frisør og BoSystem holder til vis a vis barneskolen.

Men innenfor er hyllene i ferd med å fylles opp. Ciza Ngoholo og ektemannen Ahadi Namagunga har ikke alt på plass ennå, men døra er åpen sånn at kundene kan prøvehandle og si fra om det er varer de savner.

- Vi åpnet butikk her fordi det bor mange utlendinger i Orkdal. Nå slipper de å dra til Trondheim. Vi håper at orkdalinger har lyst til å prøve nye ting også, sier Ciza.

De første par dagene var det mest nordmenn innom. 

- Vi har hatt mange kunder. En mann kjøpte en chiliolje. Han kom tilbake neste dag for å fortelle at den var veldig god, forteller Ciza.

Hun og ektemannen bor i Børsa, der de har to barn i barnehagealder. Ahadi jobber i Skaun kommune i tillegg til at paret nå skal drive butikk.

Han kom til Norge i 2002. Ciza kom i 2007 og snakker allerede godt norsk.

Hun anbefaler alt fra sushi til søtbananer og den underlige frukten chirimoya fra Colombia.

La Verte marked skal holde åpent også på søndager. Vanlig åpningstid blir trolig fra 10 til 21.

DSC_0002.jpg

 

Publisert 05.10.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Chrispin Kashale 27.10.2011 09:50
Utrolig, utrolig, utrolig bra. Det er helt spesielt for at de kan også selge "mashanza" som er en slags melk fra deres kultur. Stå på ecolo.

Jos Selbæk 05.10.2011 19:03
Et av de få tilbud æ har savna i Orkdal`n. Her bli æ stamkunde. Likt spesielt at chilioljen er anbefalt. Håpe det e mang med eksotiske spisevana som finn veien til La Verte Marked :))

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse