Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-kunstner med kurs og utstilling

karlsen_2.jpg

Snadder både for kunstinteresserte og for nostalgisk ørbøgg: Maler og grafiker Per Morten Karlsen inviterer først til kurs i form og farge i kunstforeningas lokaler i handlegata. Deretter blir det en måneds utstilling i de samme lokalene og i Galleri Thams på Bårdshaug (Foto: www.orklaposten.no)

Karlsen (født 1952) er riktignok bosatt i Bærum, men tilhører en markant generasjon Orkanger-bygg. Tre kreative kompiser fra det glade 60-tallet i Furumoen deltar når utstillinga åpner i Galleri Thams søndag kl. 18.00:

Musikkelsker, journalist og blind humor-forfatter Johan Svendsen står for åpninga.

Tor Kvarsnes og Per Helge Skrødahl sørger for musikken. De utgjorde visstnok en betydelig del av Orkangers hippiekultur.

Utstillinga varer fra søndag 2.oktober til søndag 30.oktober.

Før det holder Per Morten Karlsen kurs i form og farge torsdag, fredag og lørdag denne uka. Pris 800, og påmelding til Orkdal kunstforening (416 17 005). Kursene holdes i kunsforeningas lokaler i Orkdalsveien 66 (bildet under).

Kunstfor2.jpg

Unge Karlsen gjorde seg bemerket med briljante tegneferdigheter allerede på skolen på Orkanger. Han utdannet seg ved Kunstskolen i Trondheim (1975-77) og Statens Kunstakademi i Oslo (1977-83).

Per Morten Karlsen er innkjøpt av blant annet Riksgalleriet og Oslo Kommunes Kunstsamlinger.

Som kunstnerspire studerte han hestene i dalføret og bevegelsene deres. Dyr, og særlig hester, går igjen i mange av arbeidene hans.

En kunstkyndig skribent skriver dette: "Per Morten arbeider for å finne sitt uttrykk gjennom akvareller, oljemalerier og grafikk. Bildene er kraftfulle, likevel med en forenklet strek. Han benytter sterke fargekontraster. Motivene er ofte dyr hvor bevegelse er et sentralt element. Å hele tiden jobbe for å fange bevegelsens uttrykk."

Her er ett eksempel:

S6304465_1.JPG

 

Publisert 26.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse