Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ingen avklaring for Ulvåsveien

Ulv__sen_004_1.jpgOrkdal kommune vil ikke overta driften av Ulvåsveien. Rådmannen mener vedlikeholdet vil koste 200 000 kroner i året. Det er billigere å gi OIF 65 000 for å holde veien åpen, som i dag. Søknaden fra OIF ble avvist av politikerne onsdag (19.nov). Saken kommer opp igjen i forbindelse med budsjettet for 2009.

Rådmannens saksframlegg tilsier at OIF sparer kommunen for 135 000 kroner i året. OIF har bedt kommunen overta driften nettopp fordi det koster foreninga mer å holde veien åpen enn hva foreninga får i støtte for å gjøre jobben.

Dessuten er veien brukt av stadig flere takket være OIFs innsats med å legge til rette i marka både sommer og vinter. Mer bruk gir større slitasje.

Rådmannen viser til at Orkdal kommune sitt veibudsjettet allerede er skrapet helt inn til beinet. Det er ikke bevilget penger som kan forsvare overtakelse av den 28 kilometer lange veien opp til Ulvåsen.

Hovedutvalg for drift ble onsdag enige om i realiteten å utsette saken for andre gang - nå med henvisning til å ta den opp igjen i forbindelse med kommunebudsjettet for 2009.

For øvrig er det Orkdal kommune som drifter veien opp til Knyken skisenter. Begrunnelsen er Knykens status som hovedarena for vintersport i Orkdal.

I år er det til sammenligning gjort 4000 registreringer i boka på Kvitsteinan i Ulvåsmarka. Løypenettet ligger slik til at  det brukes av folk fra hele kommunen - enten ved at de kjører til Ulvåsen, eller går ut fra Lomtjønna over Lauvåsen.

 

Publisert 20.11.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse