Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF vant lokaloppgjøret mot Orkla 4-2

OrklaOIF5.jpg

Nyt synet av et OIF-mål på Fannnremsmoen. Her har Øyvind Henningsen akkurat satt ballen i nettmaskene etter corner. Ifølge speaker var 350 innenfor porten i 6.divisjonsoppgjøret. De fikk se OIF slå Orkla2 med 4-2 - fullt fortjent.

Orkla FK utlignet på et frispark før Tom Even Gundersen gjorde 2-1 for OIF. Fem minutter før pause utlignet Orkla igjen etter en glipp i OIF-forsvaret.

De første 45 var omtrent like preget av OIF-nerver som det første møtet mellom lagene i Idrettsparken i vår. På tilskuerplass røyk det godt rundt urolige karer som Stein Atle Gangås og Odd Lorentzen. John Nikki Konstad ravet rastløst omkring, mens orkangervel.nos amatørfotograf ble bortvist fra området bak mål.

Orkdalsbanken stadion har nemlig sikkerhetssone av hensyn til spillerne, slik som Old Trafford. Kan det tenkes at anlegget ikke er tilpasset nivået? Kampen gikk altså i 6.divisjon.

OrklaOIF2.jpg

Et bekymret bortepublikum før pause. Rundballer i bakgrunnen.

Men på motsatt side er det lov å stå og ta bilder på friidrettselementet (1,6 millioner) der man lagrer mål. Og etter pause tok OIF over spillet.

Tom Even Gundersen kranglet inn sitt andre og OIFs tredje mål etter 53 minutter. Og kort tid før slutt satte den robuste tanksenter og superreserve Anders Ustad inn 4-2.

Øyvind Henningsen skal ha minst halvparten av æren for scoringa. Hennings gikk på med dødsforakt, vant igjen ballen to ganger inne i Orklas 16-meter, og skapte sjansen for Anders på ren og skjær stålvilje.

OIF kunne ha utklasset et ungt Orkla-mannskap i andre omgang. Men mangel på bevegelse foran ballen skaper for få sjanser, og mangel på presisjon i avslutningene gjør at for få av sjansene gir uttelling.

OrklaOIF7.jpg

En stilstudie av OIFs høyreback Øyvind Bakken, som også er økonomiansvarlig i fotballen. Bakken har slitt mer med Orkla utenfor banen i sommer (en viss overgang) enn han gjorde på banen fredag kveld.

Flomlysene tentes idet oppgjøret ebbet ut. En traktor og et annet stort kjørertøy passerte støyende på veien bak OIF-publikummet. Petter Togstad og Øyvind Uhlving mente det heter skurtresker. 

Og tabellen er hyggelig lesning. Vi bestiller en bombe lørdag; seier til Meldal2 over Buvik2, takk.

Til slutt: OIFs første seniormål på Fannremsmoen siden 90-tallet en gang til. Bildet er tatt et sekund etter det øverste - fra en posisjon rett utenfor sikkerhetssonen.

OrklaOIF6.jpg
 

 

 

Publisert 02.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

For tidlig ut 06.09.2011 18:56
Har va tydligvis litt tidligar ut einn orkla på dein ene cornern. Helt enig, fullt fortjent seier:)

Fotbaill 06.09.2011 12:52
Oif´s Henningsen er jo på konstant etterskudd i taklingene sine, selfølgelig i ankel\knehøyde.....Kekter keeper 2ganger i førsteomgang etc etc....men dette er jo desverre ikke noe nytt, han var akkurat likæns når hain spælt for naboklubben vårres å da, så fyr´n e jon oinnskyldt(født sånn sekkert) Men seier´n va da fortjent da:)

terje 04.09.2011 22:04
Skal ikke Orkla være en åpen klubb. De er jo stikk motsatt. Er og bestandig vært. Det medfører kun negative "viber", noe som alle har merket den siste tiden.

Tommen 04.09.2011 20:55
Arti å sjå at Bøndern kom ned på landjorda.

samlingsklubb 04.09.2011 15:42
Til replikk. Det er jo bare å legge all fotball inn i Orkanger if. Mest fornuftig, mest praktisk. Til det beste for hele Orkdal. Orkdal IL tar seg av vintersporten og Orkanger if ballidretten.

Torstein 04.09.2011 10:43
Det e vær å bli sur for en traktorvits enn å kom med en.

Hans 04.09.2011 15:36
Godt poeng, Torstein. Noen steder går det an å synge at "det ble stille i fjøset" uten at folk føler seg spyttet på, trampet på og ærekrenket. Det kjørte en skurtresker forbi på slutten av kampen. Det ligger rundballer innenfor synsfeltet, og jeg ble bortvist fra området bak mål av hensyn til spillernes sikkerhet. Det siste er bare latterlig. Hvorfor lager ikke Orkla FK stoff om kampene selv hvis spillere og ledere er så utrolig følsomme? Og hvorfor er OFKs hjemmeside passordbelagt sånn at til og med betalende medlemmer stenges ute fra store deler av nettstedet? Frimurerlosjen praktiserer større åpenhet enn OFK.

ta til fornuft fotballvenner 03.09.2011 21:04
Forstår egentlig ikke fighten mellom Orkanger if og Orkdal-Orkla. Som innflytter til Orkanger for 4 år siden forstår jeg ikke problematikken. Orkdal og øverbygden satser mest på ski. Knyken er et flott anlegg til glede for alle i Orkdal. De som er opptatt av fotball må ta til den praktiske fornuften. De som ønsker en samlingsklubb bør gå inn i Orkanger if. Orkanger er tettstedet. Der ligger anlegget som passer best for fotball og andre sommeridretter (idrettsparken m Orklahallene). På Orkanger er de fleste arbeidsplassene(industrien) og det meste av handelen. Orkanger har den beste infrastrukturen og der bor mesteparten av innbyggerne. Orkanger og idrettsparken har det som så mange etterlyser. Fotballinteresse, sjel, engasjement,tilhørighet og et gedigent anlegg med stort potensiale. Mange av de som roper høyest om at kommunen behøver en samarbeidsklubb/toppklubb, har gjentatte ganger sagt at navnet på klubben og hvor man skal spille ikke er avgjørende. Hva er da problemet med å samle fotballen hos Orkanger i idrettsparken, på samme måte som hele kommunen inklusiv Orkanger samler seg om ski,alpin og hopp i Knyken ?

Replikk 03.09.2011 22:45
Fordi det går ikke å ha et idrettslag uten (en form for) fotballavdeling.

idretten i orkdal og egoisme 04.09.2011 15:54
Fornuftig fotballvenn har helt rett. Det er akkurat det som er poenget. Orkdal il har Knykensenteret og vinteridretten. Orkanger if kan ta seg av fotballsatsingen. Det hadde helt klart vært mest normalt. Men i Orkdal er man langt unna normalen på idrettsfronten.

Rex 03.09.2011 20:18
Om det e et guttelag eller et oldboyslag vi møte, I don't care! Laget e iallefall påmeldt 6.div menn avd.06. Æ går på banen for at OIF ska 3 poeng, og det gjor vi. Og det ska vi fortsett me.

Baill 03.09.2011 19:42
Arti å sjå at det endelig e engasjement og temperatur rundt fotballen i kommunen igjen! Håpe Orkla kan spark i gang lignende diskusjonsforum på fannrem vel.no! Stor underholdning det her!

Liss Hege Syrstad 03.09.2011 21:21
Artig med engasjement, men skjønne ikke helt hvorfor Orkla skal sparke igang en liknende diskuskon på Fannrem.vel - mange av guttene på Orkla er vokst opp på Orkanger og i Parken.

Øyvind Bakken 03.09.2011 18:51
Æ stille mæ mer einn gjerne tilgjengelig for sjikane (ref. neste siste bilde) vess nånn har behov for en "verbal punching bag". Bare så synd referent Kringstad ikke tok bildet to sekund tidliar da æ svevd et par meter over bakken i 45 graders vinkel med et sideliggende vristspark som en sør-amerikansk 20-åring :-) Litt mer seriøst. Som sagt både før å etter kampen så va d her en kamp OIF forventa og hadd behov for å vinn, med all respekt t OFK. Vi driv itj å "godte" oss over å ha slått Orkla (2) som en rival, som d bli påstått længer ned her, men e heller veldig godt fornøyd med tre poeng i opprykkskampen. Vi va my mer fornøyd etter seier'n mot Buvik 2, men ment heller itj da at vi e et likar lag einn Buvik...

pitbull 03.09.2011 16:03
Det beste for fotballen i bygda må være at de som ikke tåler humor og selvironi organiserer sin virksomhet fra der de hører hjemme. Orkdalsbanken stadion. De så ut til å trives veldig godt der i går kveld forresten.

terje 03.09.2011 15:56
Flaut at et slikt artig kampreferat blir negativt oppfattet av humørløse fotballspillere. Håper for Orkla sin del at dette synet ikke er representativt for klubben.

OIF Trener og Spiller 03.09.2011 13:10
Finner ingen faktafeil eller "sminkede" sannheter i denne reporten fra kampen. Vil heller berømme at bagateller blir utelatt (dommer) og fokus på egen innsats (bevegelse) påvirket resultatet som kunne vært 10-0

Håkon Sanden 03.09.2011 13:08
Synd at dokk må driv å rakk ned på Orkla, selv om dokk vant. Og da spesielt med tanke på at fair play FAKTISK va representert i OIF-leiren, for en gang skyld. Dokk vant 4-2, vel fortjent! men tenk over at Orkla stilt med reint juniorlag, med henholdsvis 3 unntak! Grattis, dokk slo et juniorprega Orkla2! cred...

Hans Kringstad 03.09.2011 18:13
Håkon! Det var aldri meningen å rakke ned på juniorspillere i Orkla, eller Orkla FK som klubb, og det synes jeg faktisk ikke at jeg har gjort. Jeg kunne ha skrevet et fotballfaglig referat, men overlater det til ST. Valgte en annen form. Jeg er OIF-supporter og har skrevet en uhøytidelig, liten rapport sett fra et OIF-ståsted. Synes OFKs juniorer klarte seg bra mot mer garvet (men delvis dårligere trent) motstand.

jokey 03.09.2011 11:54
Manko på humor i og rundt Orkla er garantert en av årsakene til at klubben aldri ble det den skulle bli. Etter at OIF forsvant er klubben kun en vanlig klubb. Alle ser at Orkla kun er en litt annen utgave av Orkdal.

Steffen 03.09.2011 11:45
Sjer det e nå total mangel på sjølironi ut å går i nånn av kommentaran her.

Karravolin 03.09.2011 11:22
Ho-ho, når man ser det er 17 kommentarer til en fotballkamp mellom Orkanger og Fannrem, da er det bare å finne fram popcorn og cola før man begynner å lese. Moro! Ja til sunn sportslig verbal kiving med glimt i øyet!!

berit gjølmesli 03.09.2011 09:46
Når fotografen må stå der han må hadde det gjort seg med en golfbane i bakgrunnen i stedet for rundballer.

Tore Jønland 03.09.2011 09:44
Jeg synes OFK-folk bør tåle dette. Har lest på diverse "events" på facebook, og der skrives det "voff,voff", samtidig som det harseleres med oif generelt. Dette tar vi i oif selvfølgelig med godt humør, og det synes jeg OFK bør gjøre angående dette kampreferatet også. Det er norsk 6-divisjon det er snakk om, og da bør takhøyden være såpass stor. OFK er fullt kapable til å skrive sitt eget referat å legge det ut på sin egen hjemmeside. Orkangervel.no er vel ment mest for folk på Orkanger. Uansett legning (oif-er eller annet): GO HÆLG :)

Roger Sivertsen 03.09.2011 02:51
Æ tapt 8-2 på Old Trafford for ei uke sia, å har blitt sjikarnet i ei uke no! Men æ e like blid! No må folk tål at han Hans har det litt artig på annamanns bekostning!

OIFmedlem 03.09.2011 00:42
De negative reaksjonene fra Orklahold viser sannheten fra en klubb uten rotfeste og tilhørighet. Hvis humor ikke kan tolereres så er slaget tapt Orkla. Enorm reportasje Hans. Fotball handler mest om tilhørighet, HUMOR og engasjement. Det er total manko i den såkalte samarbeidsklubben. En klubb som samarbeider kun med seg selv uten å vite hvor de har tilholdssted.

Krokky 03.09.2011 00:17
Old Trafford e magisk, men no må du slutt å bland inn klubben min for den e på et heilt annet nivå. Ellers bra skrevet og en flott kamp. Det her sku vært avgjort tidlig. 4-16 i sjanser og nr 3(Dybdahl) sku vært utvist tidlig. Men no e ailt fokus mot Gimse borte, den må vinnes om vi ska ha stø kurs mot 5.div der det ha vært kult å møtt det såkalte Orkla.

Nøytral 03.09.2011 18:34
Krokky: Hvis du mener Orklas nr 3(Dybdahl) skulle vært utvist burde vel også OIFs Henningsen sett rødt i løpet av kampen? Han løp jo ned keeper til Orkla 2 tre ganger i løpet av 1.omg og var klart på etterskudd i et par senere situasjoner?

Hans 03.09.2011 00:49
OK, æ tru Loftus Road har sikkerhetssone å. Men der e det så trangt mellom dødlinja og tribunen at fotografa bli trampa og sparka på stadig vekk. Ikke plass t friidrettselement (huff, der glapp det igjen).

krokkt 03.09.2011 05:45
friidrettselement på Old Trafford du antyde??? ska vi ta ein prat om engelske stadioner imnorra eller? tvile på Old Trafford fikk like my støtte som dæm gjor oppå vannræmsjårn for et par stripa tartandække. vi fyrt på med litt god gammel murstein så det ska svi litt når ein havne ut av banen. OIF for life

HansQPR 03.09.2011 08:54
Nei, nei! Friidrettselement på et fotballstadion e egentlig like naturlig som Orkels rundballepresse i Sahara. Men i Idrettsparken e det i hvert fall meninga å driv med friidrett. PS: Lure på hvem sikkerhetsansvarlig på Orkdalsbanken stadion tru villa blitt utsatt for risiko ved en kollisjon i spilleran sin risikosone: En stillestående fotograf på 75 kilo eller Anders Ustad på ukontrollert løp?

Espen Berg 02.09.2011 23:24
No må enkelte bynn å gå i sæ sjøl. Finns itj d humor på andre sia av chicagobrua. Arti kampref Hans.

Morten 02.09.2011 23:18
Takk for at du viser ditt sanne ansikt & agenda Kringstad.

Ove Bakkli 02.09.2011 23:16
Direkte flaut skreve!

Fotball e artig 03.09.2011 19:37
Ka som e så flaut da? At det e nånn stekkera om at Fannrem e mer prega av landbruk (rundballa, traktora og skurtrøskera), enn Orkanger? Eller at det e hinta om at en toppfotballstadion med "friidrettselement" e litt malplasert på Fannremsmoen? Det her e sida for Orkanger vel, som held te på Orkanger. Naturlig at sympatien e på OIF si side. (Oil/Ofk e for de ALLER fleste en klubb for Fannrem). Synd at det e mang som itj har lagt att skylappan på Tråvparken, men kun e ut etter nånn å få ut frustrasjonan for tapan på fotballbanen på.

tuben 02.09.2011 22:53
magisk hans!

OIF-trener 02.09.2011 22:36
Å du å Orkanger Vel kreve å bli tatt på alvor i debatt som gjeld hele kommunen? Hahaha, verste æ har sjett! Men for all del, fint du blottlegge dæ sjøl å Orkanger Vel på den måten her.

Kjell Ivar Gumdal 03.09.2011 01:28
Debatt !!! Hva har en fotballkamp med debatt som gjeld hele kommunen,mulig du ikke hva helt fornøgd med resultatet ?

OFK 02.09.2011 22:15
Det hær bli for dumt! sorry!

Artig med fotball 02.09.2011 23:02
Synd at du ikke ser humor i dette kampreferatet. Sjalu på Oif som lykkes med det meste?

Helt vanlig d!!!! 02.09.2011 22:07
No må du oppfør dæ som en voksen mainn, å itj som en tenåring Hans. Gratti´s m seiern, Fullt fortjent den altså.

Hans K 02.09.2011 22:13
Å, du tåle vel litt harselas, samma kæm du no e. Vi snakke om lokaloppgjør i 6.divisjon. Artig.

Elizabeth Kongsvik Tødaas 02.09.2011 23:35
Flott, Hans!!!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse